Tijekom karantene vježbanje u prirodi bio joj je jedini izbor, no uz stručno vodstvo fitnes trenera Ante Burazina, Fani Čapalija, jedna od naših najljepših misica, ističe da je to novo iskustvo preraslo u veliko zadovoljstvo.

Sviđa mi se vježbanje na svježem zraku, a moj trener Ante uvijek pripremi zanimljive rekvizite kako bi trening bio zabavniji i raznolikiji. Prednost teretane je u većem izboru sprava a u pririodi dosta vježbi izvodite pomoću vlastitog tijela. Volim prirodu pa često sa svojim psićem šetam ili trčim otkriva Fani.

Moram vam priznat da je Fani primjer apsolutne profesionalne poslušnosti, usuđujem se reći vojničke! Nema kod nje ne mogu, neću, ona sluša i radi i daje sve od sebe, što mi je drago i odmah primjetim na klijentu koliko je ‘zagrižen’.

Najveći mi je izazov da klijent počne percipirati trening kao sastavni dio dana, nešto što čini za sebe i svoje zdravlje. Jako sam ponosan kad svi oni koji vježbaju sa mnom nakon nekog vremena hranu počnu gledati drugačije, i promijene pristup prehrani. Zapravo, najsretniji sam kad vidim kako polako odbacuju loše prehrambene navike i okreću se zdravijim izborima. Izazov je vidjeti hoću li uspjeti u tome da zdrav način života postane i njihov način života govori Ante poznatiji kao Fit Medo.

TOP 5 vježbi za cijelo tijelo!

  1. Sklekovi su idelana vježba pomoću koje samo jednim pokretom aktiviramo sve mišiće gornjeg dijela tijela, izrsni su za oblikovanje prsa, tricepsa, ramena, ledja, a mozemo ih izvoditibilo gdje.

2. Iskorak je izvrsna vježba za jačanje i izgradnju mišića nogu i stražnjice: mišića natkoljenice i glutealne regije. Ova vježba može se izvoditi u više varijacija, ovisno o dostupnosti opreme, ali i mišićnim skupinama na koje želimo staviti naglasak. Na fotogtrafiji (iskorak s bučicama) Izvodi se s bučicama u svakoj ruci (u ovom slučaju granama) Ruke su spuštene uz tijelo, a kao dodatni stabilizatori tijekom izvođenja pokreta se aktiviraju trapezni mišići i mišići podizači lopatice.

3. veslanje s gumom – elastična guma je jednostavan rekvizit koji ima niz prednosti, velika mogućnost primjene, sigurno korištenje a zauzima malo prostora. Na fotografiji vježba za leđa: držeći čvrsta leđa, povlačite ruke prema tijelu u visini struka, u krajnjoj pozociji maksimalno se spoje lopatice.

4. Biceps pregib – stojeći biceps pregib s šipkom (u ovom slučaju drvom) stimulira dvoglavi nadlaktični mišić, dok sekundarno stimulira podlaktice. Osnovna je vježba za razvoj bicepsa!

Tijelo uspravno tijekom izvođenja vježbe, bez ljuljanja, laktovi u fiksnoj poziciji, uz tijelo.

5. Box jump (naskok na kutiju, tj panj na fotografiji) pliometrijska je vježba koja uključuje repetativno skakanje na kutiju ili neku drugu ravnu površinu, povećava snagu i mišićnu izdržljivost nogu!