Grenland, koji je teritorij Sjeverne Amerike unutar Kraljevine Danske, najveći je otok na svijetu koji nije kontinent. Grenland je zemlja ekstrema sa svojom beskrajnom nenastanjenom ledenom divljinom i očaravajuće toplim ljudima koji žive u skladu s njom.

Inuiti su autohtoni narod Arktika i poznati su po svojoj gostoljubivosti, čak i po tome da putnicima otvaraju vrata svojih domova da bi im ponudili grenlandsku kavu (opojnu mješavinu viskija, kave i likera od naranče ukrašenu šlagom). Zahvaljujući ledenoj ploči u središtu otoka i santama leda oko njega, ovo odredište nije nalik nijednom drugom na svijetu.

Brodom s Islanda dođite u obalni grad Ilulissat, koji je poznat po impresivnom fjordu uvrštenom na UNESCO-ov Popis svjetske baštine i santama leda pokraj kojih i najveći brodovi izgledaju sićušno. Posjetitelji mogu poći u obilazak brodom ili pak uživati u izletima na motornim saonicama u brda oko grada ili u uzbudljivim izletima tijekom polarne noći do najtamnijih mjesta, gdje će imati najbolju priliku da vide čarobnu polarnu svjetlost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Icefiord (@hotelicefiord)


Gdje boraviti: u modernom objektu Hotel Icefiord, koji se nalazi malo sjevernije od Arktičkog kruga, a od Ilulissata ga dijeli kratka šetnja, iz svake se sobe pruža fantastičan pogled na zaljev Disko i sante leda u njemu, a postoji i mogućnost da kroz prozor ugledate kitove.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Icefiord (@hotelicefiord)

Gosti se mogu opustiti u prekrasno uređenim sobama i prijeći u bolju jedinicu s većim korovnim prozorima kroz koje polarnu svjetlost mogu gledati iz kreveta. Ovaj hotel s Booking.com-ovom oznakom ‘Travel Sustainable’ u svom otmjenom restoranu poslužuje grenlandska jela pripremljena od lokalnih namirnica, uključujući svježe ulovljenu ribu, upotrebljava 100% obnovljivu energiju i nudi široku lepezu aktivnosti koje organiziraju lokalni vodiči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotel Icefiord (@hotelicefiord)