Kada zavladaju vrućine i sparine, najpopularnija stvar osim Havaianas japankica su klima uređaji! Ako još niste nabavili svoj klima uređaj koji će vam olakšati vaše aktivnosti na visokim temperaturama prenosimo bitne informacije koje trebate znati prije nego se odlučite za kupnju.

Prije kupnje posavjetujte se s nekim da li vam više odgovara mobilna klima koju možete premještati iz prostorije u prostoriju ili split klima koja imaju vanjsku i unutarnju jednicu. One se također dijele na više kategorija, ovisno o broju jedinica, tipu ugradnje (podna, stropna, zidna, kanalna…). Najčešće su klasične koje imaju zidne jedinice, lako se montiraju i nisu komplicirane za održavanje.

Nadalje, snagu klima uređaja birate prema površini prostorije koju želite rashladiti (3,5 kW najčešće se koristi u kućanstvima). Također nemojte misliti da je viša ili niža energetska učinkovitost nevažna, jer što je veća energetska učinkovitost vašeg klima uređaja, to će račun biti manji Nije na odmet zamoliti prodavača da vam upali i demonstrira rad klime kako biste vidjeli koliko je bučna/tiha!

Za adekvatnu oazu osvježenja u ovim vrućim danima, pobrinuo se Pevex koji raspolaže bogatom paletom klima uređaja i ventilatora, a odlična vijest je i da imaju ponudu od koje ćete ostati hladne glave pri odabiru! Odaberite između split ili prijenosnih, a za one koje ipak preferiraju drugačiji način za rashladiti se – tu je i ponuda ventilatora. Zato nemojte se puno znojiti i kliknite na Pevex promociju klima i ventilatora!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

Evo i par zanimljivih informacija

Jeste li znali da klima ima više blagodati od same udobnosti?

Može smanjiti mogućnost napada astme s obzirom da smanjuje vlagu u vašem domu i količinu peludi, plijesni i drugih alergena na otvorenom u zraku koji potencijalno mogu dovesti do simptoma astme. Klima uređaji također mogu smanjiti vašu izloženost unutarnjim alergenima, poput grinja. Naravno, potrebno je redovito održavati klime i čistiti ih!

Odlična vijest za vlasnike kućnih ljubimaca! Klimatizacijski filtri učinkovitije štite od buba i insekata. To ne samo da štiti vas (i vaše kućne ljubimce!), već i održava kuću čišćom. Bolje spavamo u hladnijim uvjetima! Sprječava pregrijavanje elektronike, smanjuje rizik od dehidracije (niže temperature znače manje znojenja).

Želimo vam dugo, ali ugodno ljeto! Svakako nas pratite na našoj Facebook stranici jer ćemo vas uskoro zahvaljujući Pevexu darivati s nečim što će vam olakšati ove vruće dane!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Pevex (@trgovacki_lanac_pevex)

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 21. srpnja je Ana Čolak. Molimo dobitnicu da se javi u inbox. Hvala svima na sudjelovanju!