29.12.2023. – Oko raskošno uređenog Glazbenog paviljona koji je već dva tjedna pozornica brojnim glazbenim nastupima, sprema se prava fešta za novogodišnji doček! Begini s novom pjevačicom i regionalni hit trio Učiteljice, zabavljat će Karlovčane i sve goste svojim glazbenim uspješnicama, kao i brojnim obradama pop-rock hitova domaće glazbene scene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grad Karlovac (@grad.karlovac)

Ako još uvijek razmišljate kamo za doček Nove godine, predivno uređena karlovačka promenada i novogodišnji program na Glazbenom paviljonu zovu na ples i radostan ulazak u 2024. godinu. Red ukusne hrane i pića pa red glazbe koja diže raspoloženje recept su za odličan provod i  dobru zabavu. Silvestarski program počinje u 21:00 sat nastupom Begina, benda koji je godinama bio poznat po tamburaškoj glazbi, a onda napravio mali zaokret u svom izričaju i jednako uspješno nastavio ploviti glazbenim vodama. Od ovog ljeta bendu se pridružio ženski vokal, pjevačica Ljiljana Galić Granić koja je u bend donijela novu energiju, a najpoznatije pjesme poput „Za sve moje bivše“, „Napala me s leđa“ i „Obriši suze“ dobile su novu, svježu interpretaciju.

Od 23:00 sata mikrofone će preuzeti jedan od najpoznatijih ženskih bendova u Hrvatskoj i Sloveniji, trio Učiteljice koji je glazbeni prostor zadnjih godina punio i suradnjama s najvećim imenima regionalne glazbene scene, poput Severine i Nede Ukraden. Učiteljice će pjevati svoje prepoznatljive autorske pjesme kao što su „Generale“, „Noći u Brazilu“ i „Dunav“, a tijekom večeri izvest će i brojne obrade najvećih hitova domaće glazbe. Kako kaže njihova pjesma „Nema natrag“, ova godina završava, a Novu je najbolje dočekati u susretima s prijateljima na otvorenom – uz glazbu, pjesmu, ples i novogodišnji vatromet koji će u ponoć obasjati nebo iznad Karlovca.

Novogodišnji vikend u Karlovcu

Zagrijavanje za Silvestarsko slavlje u Karlovcu počinje već danas u 20:00 sati uz koncert Puhačkog orkestra grada Karlovca u Zorin domu, te nastupom Damira Biondića Bronza na Glazbenom paviljonu. Za mlađe posjetitelje, u grijanoj kupoli na promenadi od 16:00 sati održava se Escape room Božićna zagonetka: Spašavanje Božića, udruge Carpe Diem.

Subotnji program posebno je šarolik, a počinje u 11:00 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom predstavom „Potraga za frankopanskim blagom“. Poslijepodne možete provesti u šetnjama „Svjetlost u Tesli“ koje započinju u 16:00 i 17:00 sati kroz Nikola Tesla Experince Center Karlovac ili uz Escape room Božićna zagonetka, u kupoli na promenadi. Na Glazbenom paviljonu u 19:00 sati održat će se show program The Christmas Edtion plesne skupine Stage Control, a potom će okupljene zabavljati Strings bend. U Gradskom kazalištu Zorin dom u 20:00 sati koncert je Pjevačkog društva Zora. Točan raspored i više detalja provjerite na službenim stranicama adventukarlovcu.hr.

Organizator manifestacije Advent u Karlovcu je Grad Karlovac. Izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i gradska tvrtka Mladost d.o.o. Sponzori su Karlovačko pivo i Karlovačka banka, a Manifestaciju je kroz Program unapređenja turizma podržala i Karlovačka županija.