Eucerin®SUN ZAŠTITA OD SUNCA JE U SKLADU S HAVAJSKIM ZAKONOM O ZAŠTITI KORALJNIH GREBENA!

Kada koži trebate pružiti zaštitu od sunca, bitno je odabrati njegu koja je blaga prema okolišu. Eucerin® je već dug niz godina posvećen razvoju njege čiji je utjecaj na okoliš minimiziran, a kvaliteta zaštite od sunca i podnošljivost na koži jednaka.

UV filteri predstavljaju jedini način zaštite kože od oštećenja izazvanih suncem: nezamjenjivi su kad je u pitanju zaštita od sunca. Međutim, za pojedine UV filtere se smatra da utječu na život u moru. Tu se poglavito misli na oksibenzon i oktinoksat –koji doprinose izbjeljivanju koralja što negativno utječe na krhki morski ekosustav.

Iako je istraživanje o utjecaju UV filtera na koralje još uvijek u ranoj fazi, sva Eucerin®SUN zaštita od sunca već je sad bez oksibenzona (benzofenona-3) i oktinoksata (oktil metoksicinamata) i u potpunosti je u skladu s havajskim zakonom o zaštiti koraljnih grebena.

Eucerin® SUN zaštita od sunca sadrži samo mineralne i organske UV filtre koji su u skladu sa strogim standardima Uredbe Europske unije o kozmetičkim proizvodima. Koristi se optimalna kombinacija ovih filtera kako bi se pružila najbolja zaštita.

Eucerin® SUN ZAŠTITA OD SUNCA JE BIORAZGRADIVA I VIŠE NEĆE SADRŽAVATI NAJLON

Najlon je vrsta mikroplastike. U mikroplastiku se ubrajaju vrlo male, čvrste plastične čestice koje su netopljive u vodi i nisu biorazgradive. Jednom kad se nađu u morskoj vodi, mikroplastične čestice ostaju tamo i razgrađuju se vrlo sporo, pridonoseći onečišćenju mora. Najlon se često koristi u kozmetičkim preparatima i preparatima za osobnu njegu za poboljšanje osjećaja na koži: pomaže pružiti gladak osjećaj tijekom nanošenja. Iako uporaba najlona u njezi kože nije regulirana, Eucerin® je preuzeo inicijativu za njegovo uklanjanje. Eucerin® nije koristio mikroplastiku u razvoju nove njege od 2015., a do kraja 2020. sva Eucerin® njega bit će 100% bez najlona.

Biorazgradivost je važna kada se govori o ekološki prihvatljivoj njezi. Većina sastojaka koji se koriste u Eucerin® SUN Zaštiti od sunca nisu klasificirani samo kao biorazgradivi, već i kao lako biorazgradivi. Prema međunarodno prihvaćenima i odobrenim metodama ispitivanja, tvar se smatra lako razgradivom kad je mikroorganizmi mogu razgraditi u primarne elemente za najmanje 60% u roku od 28 dana. Eucerin® provodi pojedinačnu analizu svakog sastojka u svim formulama SUN Zaštite od sunca kako bi utvrdio biorazgradivost, a do 70% svake Eucerin® SUN Zaštite od sunca već je lako biorazgradivo, dok istovremeno koži pružaju najviše standarde zaštite od sunca.

Eucerin® UVA i UVB filteri zadovoljavaju visoke standarde i pružaju razinu zaštite od UVA zraka višu od preporuke Europske unije. Eucerin® napredna spektralna tehnologija kombinira širokopojasne i fotostabilne UVA / UVB filtere s licochalconom. A kako bi neutralizirala slobodne radikale uzrokovane UV i visokoenergetskom vidljivom (HEVIS) svjetlošću. Formule sadrže i gliciretiničnu kiselinu koja podržava vlastiti mehanizam popravljanja DNK kože, a ovisno o preparatu i ostale sastojke koji dokazano utječu na specifične probleme kože.Sva Eucerin® SUN zaštita od sunca je klinički i dermatološki dokazano vrlo učinkovita u zaštiti od oštećenja kože izazvane suncem. Dermatološki testovi također pokazuju dobru podnošljivost Eucerin® SUN Zaštite od suncana osjetljivoj koži i drugim tipovima kože sa specifičnim potrebama.

Sretna dobitnica u darivanju objavljenom 23. lipnja je Sonja Semulić Andrijanić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!