Zagreb, 16. studenog 2020. – Svi ljubitelji Ubojstva u Orient Expressu i drugih vrhunskih kriminalističkih miniserija, pozor! Ovog studenoga program Epic Drama donosi premijeru filma Neobičan posjet policijskog inspektora, snimljenog prema istoimenoj drami Johna Boyntona Priestleyja. Priča uključuje imućnu obitelj koju pogađa tragična smrt.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Epic Drama Hrvatska (@epicdramahr)

Radnja filma Neobičan posjet policijskog inspektora smještena je u 1912. godinu, a govori o bogatoj obitelji koja slavi zaruke Sheile Birling s Geraldom Croftom – riječ je o braku koji će dovesti do ujedinjavanja njihovih dviju uspješnih tvrtki. No zabavu prekida posjet inspektora Goolea. Goole istražuje samoubojstvo mlade djevojke, bivše radnice u tvornici g. Birlinga. Goole saslušava članove obitelji, a njegovo neumorno ispitivanje otkriva ne samo to da su svi nekako bili povezani s pokojnicom, nego i da su možda imali važnu ulogu u njezinoj smrti.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Epic Drama Hrvatska (@epicdramahr)

Film Neobičan posjet policijskog inspektora snimljen je prema drami engleskog dramatičara J. B. Priestleyja. Premijerno je izvedena 1945. godine, a smatra se jednim od njegovih najpoznatijih djela te jednim od klasika engleskog kazališta iz sredine 20. stoljeća. Ova je ekranizacija vjerna izvorniku budući da se cijela radnja zbiva unutar samo jedne večeri. Scenarij je napisala Helen Edmundson, koja je 2018. godine napisala i scenarij za film Marija Magdalena, dok je roman Mali otok Andree Levy adaptirala za Nacionalno kazalište. Redateljica Aisling Walsh najpoznatija je po filmovima Maudie i Song for a Raggy Boy, a režirala je i pojedine epizoda serija kao što su The Bill i Trial & Retribution.

Ulogu inspektora Goolea tumači David Thewlis, najpoznatiji po ulozi profesora Lupina u filmovima o Harryju Potteru. Hvaljene su i njegove dojmljive role u filmovima Dječak u prugastoj pidžami, Macbeth iz 2015. godine, Teorija svega i Razgolićeni, za koji je 1993. godine nagrađen nagradom za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Cannesu. Ni televizija mu nije strana, a posljednjih je godina hvaljena njegova sporedna uloga V. M. Varge u Fargu (2014.). Sophie Rundle tumači ulogu napaćene Eve Smith. Rundle se posljednjih godina istaknula ulogama u serijama kao što su Peaky Blinders, Gentleman Jack i Tjelesni čuvar. Redoviti gledatelji programa Epic Drama prepoznat će je iz serija Jamestown i Žene iz Bletchleyja. Miranda Richardson glumi Sybil Birling. I nju poznajemo iz franšize o Harryju Potteru, gdje je u dva filma glumila Ritu Skeeter. Poznata je i po svojom ulogama u filmovima Sati, Ženska prava hoću i Plačljiva igra, dok je za Tom & Viv i Požuda nominirana za nagradu Oscar. Ken Stott, koji tumači ulogu Arthura Birlinga, u posljednje je vrijeme najpoznatiji po ulozi Balina u trilogiji Hobit, a hvaljene su i njegove uloge u serijama The Vice i Nestanak.

Neobičan posjet policijskog inspektora, premijerno na programu Epic Drama, u subotu, 21. studenoga, u 21:00 sat.