Pri pogledu u ogledalo, puno žena na svome licu primjećuje ‘ugašenu’, umornu, suhu i obješenu kožu, često i s vidljivim borama. Upravo ovi znakovi često su prvi simptomi nedostatka energije u koži.nuxe

Manjak energije (uzrokovan oštećenjima u stanicama, konkretnije staničnim tvornicama energije – mitohondrijima) najveći je uzrok prijevremenog starenja kože, stoga je svakodnevno punjenje kože energijom, iznimno važno kao osnovni korak svakodnevne anti-age njege. Inovativno rješenje Laboratorija NUXE – NUXE Nuxellence® ÉCLAT Anti-age fluid za mladost i sjaj kože – namijenjeno je upravo punjenju kože energijom, zaštitom od oštećenja i popravkom već nastalih oštećenja, kako bi koža očuvala svoju mladost i ljepotu.

nsKoža bez energije djeluje umorno i bez sjaja, isušeno i naborano, s obješenim konturama lica.  Energija stanica kože iznimno je važna za očuvanje mladosti, zdravlja i ljepote naše kože.

Jeste li se ikada zapitali na koji način zapravo funkcionira naša koža? Odgovor na ovo pitanje nalazi se u osnovnim jedinicama našeg organizma – stanicama.

Ljudsko tijelo ima oko 100 bilijuna stanica. Sva energija koju naš organizam koristi pa tako i energija stanica kože stvara se u mitohondrijima. Ljudska stanica sadrži prosječno 1500 mitohondrija. Mitohondriji su jedni od rijetkih organela koji imaju svoju vlastitu DNA molekulu. Ona se razlikuje od DNA stanice po tome što je 10 puta ranjivija jer nije zaštićena membranom, a nalazi se blizu izvora slobodnih radikala te nema sofisticirane mehanizme popravka kao stanična DNA. Zbog toga je mitohondrijska DNA podložna oštećenjima koja smanjuju njezinu djelotvornost u proizvodnji energije.

Manjak energije dovodi do starenja kože

Smanjena proizvodnja energije u mitohondrijima ima utjecaj na funkcioniranje različitih staničnih struktura:

  • Dolazi do isušivanja kože: stvara se manje lipida i manje keratina pa kao posljedica dolazi do smanjene barijerne funkcije kože, koža se isušuje i gubi sjaj.
  • Dolazi do hiperpigmentacije – stvara se manje melanina koji se slabije raspoređuje u stanicama kože pa nastaju smeđe pjege.
  • Dolazi do gubitka čvrstoće i volumena: stvara se manje strukturalnih elemenata kože (kolagena, elastina, GAG molekula…), što dovodi do gubitka čvrstoće i elastičnosti.

Kao posljedica se javljaju bore koje postupno postaju sve dublje, a konture lica obješene.

  • Smanjena mogućnost ulaska i iskoristivosti aktivnih sastojaka iz proizvoda za njegu kože (posebno važno kod anti-age njege).

Kako vratiti energiju koži?

Po prvi put u kozmetičkoj industriji Laboratorij Nuxe je otkrio kako djelovati na samu mitohondrijsku DNA i to na 2 načina:

  • Zaštititi ju od negativnog djelovanja slobodnih radikala.
  • Pospješiti prirodne mehanizme popravka već oštećene mitohondrijske DNA.

ns2Oba djelovanja zabilježena su nakon primjene ekstrakata biljaka izuzetno bogatih antioksidansima: pasiflore (lat. Passiflora incarnata), anchuse (lat. Anchusa arvensis) i maka (lat. Papaver rhoeas) sadržanih u inovativnom NUXE Nuxellence® ÉCLAT Anti-age fluidu za mladost i sjaj kože.

Nuxellence® ÉCLAT povećava količinu energije u stanicama kože, omogućava optimalno djelovanje stanica i proizvodnju svih elemenata potrebnih za održavanje njezine mladosti, zdravlja i ljepote, uz povećanje djelovanja drugih anti-age proizvoda.

Za njegov ANTI-AGE efekt na zaglađivanje bora te vraćanja čvrstoće i punoće koži zaslužne su latice nevena, sjemenke araukarije, prirodna hijaluronska kiselina te listovi đumbira.

Korijen biljke maca, stanice kakaa i listovi masline vraćaju sjaj koži, a optički korektivni pigmenti osvjetljavaju ten, prikrivaju nepravilnosti i naglašavaju prirodnu ljepotu tena.

Cijena 50 ml: 339 kn

 Tekst preuzet s blog.nuxe.hr