Zagreb, 10. rujna 2021. – U posljednjih nekoliko godina sve se veći naglasak stavlja na zdrav i održivi način života, brigu o okolišu te ekološku proizvodnju. Iako se u nekim trenucima to predstavlja kao trend, možemo primijetiti da se radi o vrijednostima koje će ipak ostati s nama i biti sve važnije kroz budućnost. Sve više se prepoznaju prednosti njegovanja takvog načina života. A osim toga, sve više se cijeni i domaća proizvodnja koju svatko može podržati i uključiti u svoj svakodnevni život.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ekozonahr (@ekozonahr)

Nešto na što smo svi slabi je odlična hrana, no ponekad nam se čini da je teško naći proizvode iz ekološke proizvodnje kojima ćemo upotpuniti tjedni menu i uživati kao pravi hedonisti. Brend koji ima sve što je potrebno za svaki dnevni obrok, a istovremeno njeguje sve prethodno spomenute vrijednosti je Ekozona. Radi se o prvom hrvatskom brendu certificiranih ekoloških proizvoda koji su uzgojeni bez GMO sastojaka, pesticida, aditiva i rafiniranog bijelog šećera, a dolaze s odabranih domaćih obiteljskih polja i stranih proizvođača s dugom tradicijom. U njima se nalazi pravo bogatstvo visokovrijednih cjelovitih hranjivih sastojaka. Važno je napomenuti da svi proizvodi zadovoljavaju zaista stroge kriterije ekološkog uzgoja i posjeduju certifikate najviših ekoloških standarda.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ekozonahr (@ekozonahr)

Ekološki i cjelovito

Prednost ekoloških namirnica je u tome što ne sadrže tvari koje su štetne za zdravlje. Isto se odnosi i na pakiranje, skladištenje i čuvanje namirnica pri čemu se ne koriste nikakve kemikalije. Proizvodi koji nose eko certifikat su prošli cjeloviti „ekološki put“ od polja do police u trgovini pa sve do ručka o kojem maštate još od doručka.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ekozonahr (@ekozonahr)

Ekološki proizvodi sadrže više hranjivih sastojaka koji su nam danas potrebniji više nego ikada prije kako bi održali optimalnu razinu energije, vitalnost i dugoročno zdravlje. Između ostalog, cjelovite namirnice osiguravaju ravnotežu hranjivih sastojaka koji su neophodni za ispravno funkcioniranje organizma. Upravo zato je važno da konzumiramo ekološke, ali i cjelovite namirnice, odnosno namirnice koje su što je manje moguće procesirane i rafinirane.

Sve na jednom mjestu

Ekozona nudi veliki izbor svježih i pakiranih namirnica pomoću kojih jednostavno možete napraviti zdravi doručak ili najfiniji obiteljski ručak. U ponudi možete pronaći pahuljice, orašaste plodove, sjemenke, suho voće, žitarice, tjesteninu, mahunarke, hladno prešana ulja, ocat i začinske umake, zimnicu, sokove i čajeve, brašna te svježe voće i povrće.

A osim bogatog i raznolikog asortimana, brend istovremeno pruža cjelovitu informaciju i edukaciju koja započinje već na samoj etiketi. Osim informacija o proizvodu, opisa svojstava i načina kuhanja, na pozadini ambalaže nalaze se recepti pod nazivom „Preporuka iz riznice Makronovinih recepata“ koje je osmislila vodeća hrvatska stručnjakinja za prirodnu prehranu Jadranka Boban Pejić. Ako ste se ikada našli u nedoumici što skuhati za ručak ili ste ostali bez ideja, ovo je mali, ali važan detalj koji može pomoći pri osmišljavanju ukusnih svakodnevnih jela. Od namirnica do recepata, na jednom mjestu možete pronaći sve što vam je potrebno za idealan obrok!

Ekozona proizvodi dostupni su u svim bolje opremljenim trgovinama, a cjelokupni pregled asortimana možete pronaći ovdje.