Zagreb, 20. listopada 2020. – Duhovi Enfielda, nova jezovita trodijelna miniserija programa Epic Drama, nadahnuta je najdokumentiranijim slučajem na svijetu poltergeista te je ekranizacija knjige Guya Lyona Playfaira „This House is Haunted“. Zvjezdanu glumačku postavu čine Timothy Spall (Harry Potter, Kraljev govor), Matthew Macfadyen (Frost/Nixon, Ponos i predrasude) i Juliet Stevenson (Baš kao Beckham, Osmijeh Mona Lise). Serija će premijeru doživjeti uoči Noći vještica, a ekskluzivno će se prikazati diljem središnje i istočne Europe na programu Epic Drama u tri večeri zaredom, 31. listopada te 1. i 2. studenoga, u 21:00 sat.

Snimljena prema zastrašujućim stvarnim događajima koji su se 1977. godine dogodili u naizgled običnoj kući u Enfieldu u Velikoj Britaniji, o čemu su pisali šokirani mediji u cijelome svijetu, serija Duhovi Enfielda pripovijeda priču o Janet Hodgson, smionoj 11-godišnjakinji koju su terorizirale paranormalne aktivnosti u svim sobama njezina doma. Uz Janet, u navodno ukletoj kući živjela je i njezina (samohrana) majka Peggy Hodgson (Eleanor Worthington Cox) te još troje djece, Margaret (14), Johnny (10) i Billy (7). Obiteljske nevolje s duhovima započele su u kolovozu 1977. godine. Jedne je noći Peggy spremala djecu na spavanje te začula glasne udarce. Nakon što je otišla na kat vidjeti što se zbiva, Margaret i Janet rekle su joj da se komoda neobjašnjivo premjestila na drugu stranu sobe, dok se iz zidova čulo glasno lupanje. Uznemirena Peggy pozvala je policiju. Dvojica policajaca koji su došli također su svjedočili neobičnim zbivanjima, primjerice stolici koja se pomicala po podu premda je nitko nije dirao.

U godinama koje su uslijedile u taj slavni slučaj uključilo se i Društvo za parapsihološka istraživanja. Pozvan je istraživač Maurice Grosse (Timothy Spall), koji je uložio velike napore kako bi zaštitio Janet od neobičnih, mračnih sila, u nadi da će se istovremeno pomiriti i s preranom smrti vlastite kćeri. Neiskusnom Grosseu pridružio se i Guy Playfair (Matthew Macfayden), vrsni istražitelj paranormalnih pojava, pa su pokušali zajedno objasniti bizarna i zastrašujuća zbivanja na adresi Green Street 284.

Duhovi Enfielda, nova jezovita trodijelna serija programa Epic Drama, čiju premijeru možete pogledati uoči Noći vještica u 21:00 sat neće vam dopustiti ni trenutak opuštanja!

Dodatne informacije o najvećem engleskom paranormalnom događaju dostupne su na linku: http://www.enfieldhaunting.co.uk/