Danas je predstavljen na konferenciji za novinare HTC-ov najosobniji, najljepši i najsnažniji pametni telefon dosad – HTC One M9, a dostupan je kod sva tri mobilna operatera – u Hrvatskom Telekomu, Vipnetu i Tele2.h2

hHTC One M9 nastavljajući dizajnersku filozofiju obitelji One, ima metalno kućište u svom prepoznatljivom, zaobljenom dizajnu, uz završnu obradu u jednotonskim izdanjima u gunmetal sivoj te zlatnoj boji, zahvaljujući potpuno novoj tehnologiji završne obrade sada dolazi i u dvotonskoj završnoj obradi u srebrnoj i ružičasto-zlatnoj boji.

U tehnološkom smislu, HTC One M9 pruža potpuno novo korisničko iskustvo koje donosi HTC Sense™ 7, a korisniku omogućuje potpunu kontrolu zahvaljujući  aplikaciji HTC Themes. HTC BlinkFeed™ također je osvježen i donosi nove funkcionalnosti, otkrivajući korisniku visoko prilagođene sadržaje i sve zanimljivosti oko njega, koristeći lokacijske podatke u preporukama točaka interesa i sažetaka svih važnih informacija.

Novi model ima 5-inčni ekran u rezoluciji Full HD s ugrađenim dual sustavom prednjih zvučnika i ozvučenjem HTC BoomSound™ te emulacijom 5.1-kanalnog zvuka Dolby® Surround. Glavna kamera dolazi u rezoluciji od 20 megapiksela, a s prednje strane smještena je kamera UltraPixel™, koja zahvaljujući ultrapikselima koji prime 300% više svjetla od standardnih kamera donosi znatno bolje i dinamičnije autoportrete, čak i u uvjetima slabijeg osvjetljenja. Videozapisi se snimaju u  rezoluciji 4K, a safirno staklo kamere pruža zaštitu leće kamere u svim uvjetima korištenja. HTC-ov softver EYE™ Experience nudi brojne efekte uređivanja.

Uz HTC One M9 dostupan je i niz raznih dodataka poput HTC Dot Viewa, interaktivne maske.
Ana Mišić