27. rujna 2023. – Stigao je listopad – mjesec Noći vještica! Uzmite piće i grickalice te se zavucite pod toplu deku dok se pripremate za ovogodišnju Noći vještica. Pripremili smo veliki broj premijera za vas, koje se bave mnoštvom zastrašujućih tema, od jednog od najkrvavijih filmova strave svih vremena, ‘Zle smrti’ iz 2013. do tajanstvenih duhova koji opsjedaju jedno selo u filmu ‘Magla’, jezovitih pozivatelja u filmu ‘Kad stranac nazove’ te studentice opsjednute demonom u filmu ‘Egzorcizam Emily Rose’. Potražite TV1000 svaki dan u tjednu za svoju dozu strave!

Povodom Noći vještica, donosimo vam listu filmova strave i užasa koje možete pogledati u sklopu tematskog bloka „Sezona Noći vještica“, svakog radnog dana u listopadu na programu TV1000, s početkom u 21:00 sat:

 Magla – Ponedjeljak, 2. listopada u 21:00 sat

Nezemaljska magla nadire u priobalni gradić točno 100 godina nakon što je brod tajanstveno potonuo u njegovim vodama.

Zla smrt – Srijeda, 4. listopada u 21:00 sat

Petero prijatelja odlaze u zabačenu kolibu gdje pronalaze Knjigu mrtvih zbog koje nesvjesno prizovu demone koji obitavaju u obližnjoj šumi.

Ponos i predrasude i zombiji – Petak, 6. listopada u 21:00 sat

Parodija romana Jane Austen iz 1813., u kojem se pet sestara mora nositi s pritiscima da se udaju istodobno se braneći od rastuće populacije zombija.

Mulholland Drive – Utorak, 10. listopada u 21:00 sat

Kad u prometnoj nesreći na Mulholland Driveu izgubi pamćenje, jedna žena i nadobudna mlada glumica traže odgovore diljem Los Angelesa, u avanturi punoj obrata koja nadmašuje snove i stvarnost.

 Kad stranac nazove – Petak, 13. listopada u 21:00 sat

Srednjoškolku koja čuva malo dijete terorizira neznanac koji je neprekidno zove telefonom. No policija je obavijesti da pozivi dolaze iz kuće u kojoj se nalazi.

 Egzorcizam Emily Rose – Utorak, 31. listopada u 21:00 sat

Film je nadahnut istinitom pričom o svećeniku optuženom za nemar jer je izvodio egzorcizam na mladoj djevojci, a sve je završilo njezinom smrću. U glavnim ulogama Laura Linney i Tom Wilkinson.