Modna nagrada koja nosi ime doajenke modnog novinarstva Ane Lendvaj, dodijeljena je u sklopu upravo završenog tjedna mode Bipa FASHION.HR, a dobitnik nagrade za najbolju kolekciju u 2019. godini modni je dvojac KLISAB.

 

View this post on Instagram

 

#KLISAB ZIMA19/20 LOOK05 #photo @aleksitimija, #model @i.vukusic

A post shared by KLISAB (@klisab.official) on

Ovo je treća po redu dodjela nagrade, koja se smatra najvećim priznanjem na modnoj sceni u Hrvatskoj, a o pobjedniku odlučuje stručni žiri modnih urednika i kritičara. Nakon što su prve godine pobjedničku titulu osvojile I-gle za 2017. godinu te Juraj Zigman za 2018., najboljom u 2019. proglašena je kolekcija za jesen/zimu 2019./20. modnog dvojca KLISAB prikazana na tjednu mode Bipa FASHION.HR u listopadu.

 

View this post on Instagram

 

#KLISAB

A post shared by KLISAB (@klisab.official) on

„Dobiti nagradu za najbolju kolekciju u 2019. čast je utoliko veća što žiri, koji ju je ove godine dodijelio, čine najveći domaći modni autoriteti i ovom prilikom im zahvaljujemo. Zadovoljstvo je već u tome da kroz primanje nagrade koja nosi ime Ane Lendvaj možemo sudjelovati u čuvanju sjećanja na Anu, kritičarku koja je svojim radom zadužila hrvatsku modnu scenu. Ovakva nagrada, osim što promiče KLISAB u širem krugu javnosti, za nas osobno markira etabliranje branda kao zrelog predstavnika nove generacije, uz bok iskusnim ranijim laureatima. U ovakvom ozračju raditi ono što volimo, čini nas nestrpljivim u realizaciji svih planova koje imamo“, izjavili su Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić koji stoje iza branda KLISAB.

 

View this post on Instagram

 

#KLISAB tricolor kaput. @miss7.hr #editorial #photo @karla_kul, #styling @superbabekillah, #makeup @markotolic, #model @manuela_mlinar

A post shared by KLISAB (@klisab.official) on

Žiri ove sezone nije imao lagan zadatak jer je 2019. obilovala sjajnim kolekcijama na hrvatskoj modnoj sceni, a pobjednička je morala ispuniti visoke kriterije kao najbolja kolekcija u modnom, estetskom, ali prvenstveno izvedbenom dijelu. O pobjedniku su odlučivali: Bojana Radović, Maja Car, Vesna Blašković, Nenad Korkut, Saša Joka, Marko Banjavčić, Petar Trbović, Matea Rozina Nikšić i Dubravka Prpić Znaor. Naslijeđe Ane Lendvaj,modne novinarke i kritičarke, koja je pratila generacije modnih dizajnera te svojim savjetima podržala razvoj mnogih dizajnerskih imena, na ovaj način nastavlja živjeti. Svake godine, novinari, kritičari i urednici okupljeni u stručnom žiriju, razgledavaju, ocjenjuju i analiziraju kolekcije vodeći se kriterijima izvrsnosti i kreativnosti.

Kolekcija KLISAB za jesen/zimu 2019./20. osvojila je ne samo ocjene žirija nego i naklonost publike stoga ne čudi da je KLISAB kaput postao must have protekle zime. Kombinacija boja, materijala te savršena preciznost u kroju i izradi, krasi rad dizajnerskog dvojca kojem je u parku skulptura u Gliptoteci Modnu nagradu Ana Lendvaj uručio Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista.

 

View this post on Instagram

 

#KLISAB ZIMA19/20 #photo @aleksitimija

A post shared by KLISAB (@klisab.official) on


FOTO: Mateja Vrčković