Umijeće, kreativnost, inovativnost i održivost. Mnoge vrijednosti su u središtu povijesne suradnje Choparda, prestižnog švicarskog proizvođača satova i Maison nakita te De Riga, svjetskog lidera u sektoru proizvodnje i distribucije naočala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VEDERE (@vedereinternational)

Riječ je o suradnji koja nadilazi komercijalno partnerstvo i koja je nastala na autentičnim afinitetima. Ove dvije obiteljske tvrtke predstavljaju jasan primjer kako tvrtke iz različitih kultura i nacija mogu biti ujedinjene istom osjetljivošću u stalnoj potrazi za izvrsnošću i savršenstvom.

Partnerstvo koje se temelji na strasti za elegancijom i jedinstvenom kapacitetu kombiniranja savoir-faire i stručne zanatske tradicije s inovacijama i održivošću – sada ključnim vrijednostima – kako bi se udahnuo život u naočale inspirirane nakitom, autentičnim umjetničkim djelima.

Sporazum između ovih kompanija ponovno je potvrđen obnovom licence za dizajn, proizvodnju i svjetsku distribuciju dioptrijskih i sunčanih naočala pod brendom Chopard Eyewear.

Barbara De Rigo, De Rigo, direktorica marketinga komentirala je: “Za nas Chopard predstavlja izvrsnost i izvor velikog ponosa i zadovoljstva. S oduševljenjem stavljamo na raspolaganje stručnost naših vrhunskih majstora i timova posvećenih odabiru najinovativnijih materijala.“

Caroline Scheufele, Chopard, dopredsjednica i umjetnička ravnateljica dodala je: “Duh i bit Choparda savršeno su interpretirani u kolekcijama naočala kreiranim stručnim rukama pojedinaca iz De Riga. Tvrtka koja nam nudi svu sofisticiranost proizvodnje „Made-in-Italy“, dok istovremeno prati sve tehnološke evolucije.“

Stručni draguljari naočala rade u tvrtki u Longaroneu. Umjetnici koji, zahvaljujući svom umijeću, kreiraju Chopard naočale slijedeći proizvodne procese koji su tipični za sektor izrade nakita i satova, s velikom pažnjom na izbor i korištenje sve održivijih, najsuvremenijih materijala.

Od 2020. godine, De Rigo je krenuo na put prema „odgovornim naočalama“, što uključuje korištenje materijala koji se temelje na prirodnim komponentama, kao što su bio acetati i leće te uvođenje kućišta izrađenog od recikliranih materijala u skladu su etičkim standardima Maison-a.

Predanost u skladu s „Putovanje u Održivi Luksuz“ kojega je Chopard pokrenuo davne 2013. godine, ambicioznim i dugoročnim projektom kako bi napravio razliku u svijetu luksuza.

U De Rigu, Chopard kolekcije naočala proizvedene su unutar sektora, gdje naočale sastavlja majstor samostalno, od početka do kraja.

Analogije između naočala i nakita su dubokoumne i sofisticirane. Svaki dio je podvrgnut brojim kontrolama kvalitete kako bi se zagarantirala savršenost rezultata, a kristali se precizno nanose ručno.

Chopardova stalna pažnja prema izvrsnosti i velika ljubav prema kinematografiji i vintage automobilima svake godine dolaze do posebnog izražaja u dva posebna izdanja: ženski stil Red Carpet – u potpunosti obložen 23K zlatom, kreiran za Filmski festival u Cannesu, čiji je službeni partner također Chopard – te muški stil Classic Racing, povezan sa svijetom moto utrka.

Chopard kolekcije naočala dostupne su u najboljim optikama diljem svijeta,,a u Hrvatskoj u Optici Anda, Stepinac, Briljant, Beljan i Shahini optici.