Nakon što je ranije ove godine predstavila album ‘NEOPISIVO’ s odabirom najvećih hitova obrađenih na potpuno novi način, DANIJELA MARTINOVIĆ za svoj rođendan poklanja publici  ‘SVILENI’. Megahit 90-ih, u potpuno novom ruhu – glazbenom i vizualnom.

‘Kada smo prije gotovo godinu dana Tomislav Modrić  i ja  slagali popis pjesama koje će se naći na albumu ‘Neopisvo’, oko mnogih pjesama smo se lomili i premišljali, ali jedno je od početka bilo sigurno i jednoglasno – ‘Svileni’ je neizostavan  dio repertora!’, priča Danijela.

‘Svileni’ je Danijela prvi puta snimila prije punih 30 godina, no i dan danas ovaj poznati hit pjeva se svugdje punim glasom. Vrlo upečatljiv, tada je, kao i sama pjesma bio je i spot, u kojem je Danijela premijerno pokazala novu kratku frizuru i cjelokupan imidž.

 

View this post on Instagram

 

Premijera….sutra u 9 na @jutarnji.hr

A post shared by Danijela Martinović (@danijelamartinovicofficial) on

‘Kratka kosa, velnice, crveni ruž za usne i nezaboravan narančasti kompletić bez jednog rukava i kratkim hlačicama…tada je osmislila legendarna Višnja Trusić.’, prisjeća se Danijela.

Nova verzija pjesme stavljena je u gipsy swing  aranžman. Ritam prati i styling inspiriran 40-im godinama u tri pastelne boje – žutoj, tirkiznoj i ružičastoj, a spoj je modernih materijala pretočen u vintage odjevne kombinacije. Sve kreacije potpisuje novi modni brend ‘Sugar free’.

Kao i tada, video spot i danas prati vrhunska tehnologija.

‘Koristili smo tehniku 3D virtualnih setova i digitalne nadogradnje postojećih setova. Snimanje u toj tehnici savršeno je odgovaralo pjesmi jer je originalan spot snimljen na ‘green screenu’ te se koristila  tehnologija  koja je tada bila relativno nova i u povojima, a ova verzija svojevrstan je homage tom spotu‘, rekao je Dario Radusin, režiser spota.

Posebnu notu svojim troglasnim pjevanjem ‘Svilenom’ su dale djevojke iz ‘Gelato sisters’ tria.

‘Gelato sisters’ izvode i obrađuju modernu glazbu u retro stilu. Sestre Neda i Sanja Parmać zajedno sa Janom Valdevit  harmoniziraju vokale po uzoru na najpopularniji swing trio svih vremena Andrew sisters.

‘Upravo  smo u periodu kada radimo na svom prvom albumu na kojem će se naći  obrade  mnogih domaćih hitova  i dobile smo  poziv koji se ne odbija –  s Danijelom snimiti Svileni, pjesmu koju smo  pjevušile od kad smo prvi put uzele mikrofon u ruke.’, rekla je Neda Parmać.

Od ‘novog’ Svilenog, puno se očekuje:

‘U šali sam rekla Dariu Radusinu-  režiseru  spota, ‘Svileni’ se i slušao i gledao punih 30 godina, što znači da  se ova verzija mora slušati makar još toliko…(smijeh).’, ispričala je Danijela.

Inače Danijelin novi CD ‘Neopisivo’ objavljen je i u posebnom izdanju – limitiranom broju primjeraka, točnije njih 891. CD je upakiran u baršunastoj knjižici uspomena posebnih fotografija, a imat će i ugravirano ime naručitelja! Knjižicu možete pogledati na: https://www.fravero-prophoto.com/