Ako ste žena ili djevojka, ovo se odnosi baš na vas. Često stigmatizirane u društvu, brojem godina, određen je naš rok trajanja. Jer kad žena pređe tridesetu, stara je, mora pripaziti na svoje oblačenje, ponašanje i društveni status.

Što se to dešava u društvu da odbacuje žene kada dođu u određene godine? Možda nisu proljetni pupoljci, no to ne znači da ona ne može biti uredna, dotjerana i nadasve prelijepa?!

Zaboravili smo napomenuti, da zapravo ženama smetaju žene. Upravo smo mi one koje najviše kritiziraju jedna drugu. Što nam to zapravo smeta, iritira i izaziva ogorčenje u nama? Nečiji uspjeh, ljepota??

Da li je to razlog da na nekog odmah lijepimo etikete, nabijamo komplekse samo da bi izliječili svoje komplekse.

Takve su osobe izuzetno otrovne, ali same sebi nisu dovoljne. Osobno se osjećaju loše, ali lakše im je kada svoje frustracije iskale na drugima. Tada je njihov ego velik i tek toliko nahranjen. No ne za dugo. Vječito traže žrtve kojima skraćuju njihov vijek trajanja.

Moramo li imati etikete?? Zašto poderane traperice mogu nositi žene u tridesetima, ali ne i one u pedesetima?? Zar godine nisu samo broj??

Stari smo zapravo onako kako se osjećamo, i to je jedino bitno.

Ako pak malo razmislimo o muškarcima, kod njih ovakvih problema nema. Oni mogu biti debeli, mršavi, ćelavi, raščupani, nabildani ili žgoljavi, kod njih je sve super! Nisu otrovni jedni prema drugima jer kod njih je sve to društveno prihvatljivo. Normalno je da muškarac ima trbuh od piva, ili six-pack jer je svakodnevni posjetioc teretane.

Nitko ne gleda kako on izgleda, već svi znaju ono što je rekao.

No kada žena uđe u određene godine, svi vide kako se obukla, da li je našminkana te dali je kojim slučajem „sexi“. Žena, u pravilu, nakon pedesete ne smije biti lijepa, primijećena, sexi i poželjna, jer, kako kažu, nije primjereno njenim godinama.

Ovakvi me komentari jednostavno ljute, ne samo iz razloga jer ih većinom daju žene, već što te iste žene misle da će ih godine zaobići.

Ana-Marija Karakaš