Od kada je nastao 1980-ih godina, klasični espresso martini postao je dio standardne ponude barova, i to u tolikoj mjeri da sada postoji Svjetski dan espresso martinija, koji se slavi 15. ožujka. Ovaj popularni koktel od kave mješavina je espressa, likera od kave i votke, a diljem svijeta dolazi s raznim dodacima, od slatke naranče do kokosa. Ove godine Booking.com odabrao je šest najboljih odredišta na kojima putnici mogu pijuckati ovaj ukusni koktel. Od barova uz plažu na Šri Lanci do Espresso martini festivala u Miamiju i Sydneyju, putnici mogu uživati u happy houru, uz koji će poželjeti popiti još koju čašu. Mi donosimo predivnu destinaciju koja je zauzela prvo mjesto na našoj listi!

Cartagena, Kolumbija

Cartagena je lučki grad smješten na sjeveru Kolumbije uz prekrasnu karipsku obalu. Jedan je od najvećih proizvođača kave na svijetu i savršeno odredište za kušanje ovog iznimno ukusnog koktela s kofeinom. Zaustavite se u Alquimicu, gdje koktel-majstori dodaju dašak kardamoma svom martiniju. Ovaj bar uređen je u tropskom stilu i prostire se na tri kata, a poznat je po očaravajućem art deco dizajnu i trendovskoj glazbi, te eksperimentalnim okusima u koktelima, poput martinija s marakujom, sirupom od hibiskusa i sokom od limete. Ovaj užurbani grad pun je povijesnog šarma i arheoloških blaga. Prošetajte kroz šareni dio grada s obrambenim zidinama izgrađenima u 18. stoljeću, koje su uvrštene na popis UNESCO-ove Svjetske baštine ili rezervirajte obilazak Four Hour Walking Tour, na kojem putnici mogu otkriti znamenitosti poput rimskog amfiteatra i utvrde Concepción.

Gdje boraviti: Nastavite povijesno putovanje u vrhunskom objektu Casa Pombo. Ovaj aparthotel nalazi se u povijesnom centru Cartagene, koji je, prema lokalnim putnicima, najbolji dio grada za boravak.* Apartmani se odlikuju prekrasnom arhitekturom, izloženim kamenim zidovima i izvornim gredama, a svi su lijepo uređeni elegantnim tamnim namještajem. Na raspolaganju je i krovni prostor s pogledom na grad i lijepo dvorište s bazenom, gdje se gosti mogu opustiti i odmoriti. Objekt je smješten u srcu grada, pa gosti ne moraju daleko putovati da popiju espresso martini.