16. siječnja 2024. – Zimi najsjevernija polarna područja svijeta postaju dojmljiva kulisa za avanture na temperaturama ispod nule, savršena za lovce na polarnu svjetlost, ljubitelje prirode i sve koji uživaju u aktivnostima na otvorenom. Tijekom „polarne noći“, prirodnog fenomena tijekom kojeg se sunce zimi ne uzdiže iznad obzora, dane karakterizira stalni sumrak, zbog čega krajolik ima ozračje tajanstvenosti. Više od dvije trećine hrvatskih putnika (68%)* putnika u 2024. se na putovanju želi fokusirati na neometano spavanje, a polarna tama pruža im savršenu priliku da se dobro naspavaju. Imajući to na umu, preko Booking.com, čija je misija svima olakšati da istraže svijet, našli smo čarobno odredište u kojima putnici mogu boraviti u udobnom smještaju, koji će im biti baza za istraživanje prekrasne okolne divljine.

Longyearbyen, Svalbard, Norveška

Udaljeni norveški arhipelag Svalbard, smješten na pola puta između kopnenog dijela Norveške i Sjevernog pola, područje je ekstremnih klimatskih uvjeta, dojmljivih ledenjaka i golemih ledenih polja. Njegov glavni grad Longyearbyen, koji je najsjevernije naseljeno mjesto na svijetu i u koji se može doći letom do zračne luke Svalbard, smatra se polazištem do jedne od posljednjih istinskih divljina na svijetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ingeborg Sol Fure (@solfure)

To je odredište na kojem ima više polarnih medvjeda nego ljudi i gdje putnici između sredine studenog i kraja siječnja mogu doživjeti „polarnu noć“, očaravajuće doba godine koje pruža fantastične prilike za promatranje polarne svjetlosti, i dojmljive izlete, uključujući safarije na motornim saonicama i izlete brodom do divljih fjordova i ledenih pećina. U gradu putnici mogu posjetiti Muzej Svalbarda, impresivni muzejski prostor u kojem su izloženi artefakti i informacije o lokalnoj prirodi, ili poći na pješačenje planinom Platåfjellet, čiji krajolik nalikuje površini Mjeseca, i uživati u najboljem pogledu na Longyearbyen. Da biste se opustili, rezervirajte ugodnu večer u planinskoj kući Camp Barentz u podnožju planine Breinosa, gdje možete uživati u arktičkoj večeri oko logorske vatre i pritom saznati sve o polarnim medvjedima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nordic svalbard (@nordic.svalbard)

Gdje boraviti: udobnost i šarm objekta Svalbard Hotell | Polfareren savršeni su za sve koji traže topao i udoban smještaj.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Svalbard Hotell (@svalbardhotell)


Smješten je u središtu Longyearbyena i gosti imaju brz pristup gradu, a sve im je dostupno i u samom objektu, od vrhunskih nordijskih jela pripremljenih od najboljih sezonskih namirnica do točenog piva iz craft pivovare Svalbard i brojnih uzbudljivih izleta i aktivnosti s lokalnim vodičima. Ovaj hotel s Booking.com-ovom oznakom ‘Travel Sustainable’ ima pravilo nenošenja cipela, koje se temelji na staroj lokalnoj tradiciji, i gostima pruža informacije o lokalnim ekosustavima, naslijeđu i kulturi te smjernice za ponašanje posjetitelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by nordic svalbard (@nordic.svalbard)