Nova era za bioznanost brenda Biotherm počinje s kremom za područje oko očiju Blue Pro-Retinol

Naše oči pričaju priču o našim životima; one su ogledalo duše i izražavaju tko smo i emocije koje osjećamo. Ipak, oči nam često mogu izgledati umorno. I što se više smiješimo, to se više bora pojavljuje na površini kože, zbog čega djelujemo još iscrpljenije i, u konačnici, starije.

Retinol je dokazani sveti gral u borbi protiv tih bora. Ali retinol može i nadražiti; osobito osjetljivo područje oko očiju.

A što kad biste mogli, bez ikakve nelagode, na području oko očiju iskoristiti ovaj zlatni standard sastojaka protiv pojave znakova starenja na koži?

Pokrenut pionirskom tehnologijom bioznanosti, Biotherm pruža rješenje predstavljanjem revolucionarne kreme za područje oko očiju Blue Pro-Retinol. U njoj je Biothermov jedinstveni regenerirajući sastojak Life Plankton kombiniran s Pro-Retinolom – posebnim oblikom retinola koji je savršeno prilagođen nježnom području oko očiju. Krema Blue Pro-Retinol, nova krema za područje oko očiju koju su odobrili dermatolozi, pruža maksimalnu učinkovitost i sigurnost s formulom izrađenom po mjeri za kožu oko očiju. Nježna, ali iznimno moćna i ispitana za djelovanje ispod šminke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Nova era za bioznanost brenda Biotherm počinje s kremom za područje oko očiju Blue Pro-Retinol: otkrićem koje pruža čvrstoću području oko očiju od prvih minuta, smanjuje podočnjake već prvi tjedan, a nakon mjesec dana smanjuje bore oko očiju kod 95% žena.

Sada se možete nastaviti smijati zahvaljujući snazi bioznanosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

ANATOMIJA OKA – 3 GLAVNA PROBLEMA S KOŽOM OKO OČIJU

Koža oko očiju je osjetljiva. Dva je do pet puta tanja od kože na ostalim dijelovima tijela. Budući da dnevno trepnemo do 10.000 puta, pri čemu je angažirano određenih 14 mišića, koža oko očiju gotovo je neprekidno u pokretu. S vremenom se kvaliteta arhitekture kože pogoršava zbog kumulativnih učinaka kronološkog starenja i čimbenika okoliša, od kojih je najštetnije sunce.

Između 20. i 30. godine života doživljavamo privremene znakove poput dehidracije, umora, podočnjaka i otečenosti ispod očiju.

Oko 40. godine života koža vjeđa već je malo otečena zbog ponavljajućih pokreta kružnog mišića vjeđe. Male izražajne bore također se pojavljuju u kutovima očiju.

U 50-im se godinama donji kapak mijenja jer se formira višak kože koji se spaja sa skupinom masnih stanica i uzrokuje otečenost ispod očiju.

Oko 60. godine života bore se produbljuju, gornji kapci postaju još teži, a završetak obrva opada, gotovo zatvarajući oči. Udubljene sljepoočnice uz donje kapke i otečenost mogu odavati dojam izrazitog umora, a spuštanje mekog tkiva s vrha jagodičnih kostiju naglašava podočnjake.

Tri glavna problema Europljanki spušteni su kapci, podočnjaci i bore.

 PRO-RETINOL BRENDA BIOTHERM ZA VAŠE OČI POKRENUT SASTOJKOM LIFE PLANKTON ZA REZULTATE OD PRVE MINUTE

Od 1952., kad je biologinja Jeanine Marissal osnovala Biotherm, taj brend pokreću mogućnosti bioznanosti: znanosti o živim mikroorganizmima.

Upravo je Jeanine otkrila ljekovita svojstva mikroorganizama koji se nalaze u termalnim vodama: Life Plankton. Taj snažni sastojak ima jedinstvenu vezu s kožom te sposobnost poticanja regeneracije kože. Kao sićušnoga, ali prekrasnog organizma koji sliči staklu, nevjerojatna moć poboljšanja kože sastojka Life Plankton dokazana je u 11 znanstvenih radova i pokrivena s osam patenata. Uhvaćen procesom obnovljive biotehnologije, u središtu je Biothermove priče i revolucionarnih formulacija već više od 70 godina.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

Life Plankton: Nazvan „Life“ (život) zbog svoje moćne sposobnosti regeneracije kože, Life Plankton sadrži 35 hranjivih sastojaka koji se nalaze u koži.

Pro-Retinol: Derivat zlatnog standarda, dermatološki aktivnog retinola, također poznatog kao „retinil palmitat“. Kad se nanese na kožu, razgrađuje se na retinol i palmitinsku kiselinu kako bi se retinol tijekom vremena postepeno otpustio u kožu. Ta transformacija Pro-Retinolu daje jedinstvene kvalitete: nježniji je bez ugrožavanja rezultata, što ga čini učinkovitim na svim tipovima kože, uključujući osjetljivu kožu.

Kofein: kofein je spoj koji se nalazi u mnogim biljnim vrstama poput zrna kave i lišća čaja. Često se upotrebljava u proizvodima za područje oko očiju jer ubrzava drenažu i dekongestiju pri čemu smanjuje podočnjake i otečenost ispod očiju, ali ima i antioksidacijsko djelovanje koje prosvjetljuje područje oko očiju.

REVOLUCIONARNO OTKRIĆE ZA MLAĐI IZGLED OČIJU

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BIOTHERM (@biotherm)

LIFE PLANKTON POJAČAVA DJELOVANJE PRO-RETINOLA ZA 1,5 PUTA

Predstavljajući najnoviju inovaciju u području bioznanosti, Biotherm otkrićem da regenerirajući Life Plankton pojačava djelovanje Pro-Retinola potvrđuje da je već 71 godinu na čelu izvrsnosti kad je riječ o njezi kože. Ispitivanja in-vitro provedena na šest bioloških markera uključenih u kvalitetu kože pokazuju da se učinkovitost Pro-Retinola množi s 1,5 puta kad se poveže sa savršenom dozom Life Planktona.

Nadalje, Life Plankton pokazuje sinergistički učinak s kofeinom na NAD-om (nikotinamid adenin dinukleotid), prirodnom molekulom koja se nalazi u našim stanicama, a koja je odgovorna za popravak DNK-a, staničnu prehranu te opskrbu stanica energijom. Stanice kojima nedostaje energije umiru, uzrokujući vidljive znakove starenja, poput linija, bora i opuštenosti kože. Sinergija znači da je njihov kombinirani učinak bolji nego da se njihova svojstva dodaju zasebno. Jednostavnim riječima, to znači da je 1 + 1 > 2.

JOHANNA CARON, STRUČNJAKINJA ZA ZNANSTVENE KOMUNIKACIJE BRENDA BIOTHERM

Znanstvene studije dokazuju da je to kako doživljavamo nečiju dob i privlačnost usko povezano s izgledom područja oko očiju, stoga nikad nije prerano da počnemo s upotrebom kreme za područje oko očiju! Formula kreme za područje oko očiju Blue Pro-Retinol temelji se na regenerirajućoj i pojačanoj učinkovitosti sastojka pro-retinol Life Planktona, zajedno s pomno odabranim aktivnim tvarima za koje je poznato da poboljšavaju područje oko očiju. I tek mala količina područje oko očiju obavija osjećajem intenzivne ugode, brzo se upija bez potrebe za dugotrajnom masažom koja bi mogla oštetiti osjetljivu kožu oko očiju. Da bismo postigli tu teksturu, crpili smo snagu bioznanosti. Više od 90% naših sastojaka dobiveno je iz zelene kemije: kemije koja se temelji na energetskoj učinkovitosti i obnovljivosti. Zahvaljujući bioznanosti naša formula postiže 99% biorazgradivosti i poštuje sve naše obveze održivosti. Pružajući nevjerojatnu učinkovitost kod finih bora, opuštenih vjeđa i podočnjaka, naša formula daje ženama snagu da dulje ostanu nasmiješene.

BLUE THERAPY PRO RETINOL EYE CREAM –  15ML biti će dostupna na Douglas.hr, Douglas i Müller poslovnicama po cijeni 60,00 €.