Baccarat Rouge 540. Zagonetno ime koje zvuči kao dokaz. Upravo je 2014. godine, u povodu 250. godišnjice Baccarat-a, svjetlo ugledala suradnja s Maison Francis Kurkdjianom.

Tijekom njihovog susreta, tajne iza legendarnog grimiznog crvenog kristala inspirirale su stvaranje ovog jedinstvenog mirisa.

U zadivljujućoj metamorfozi, prozirni kristal postupno se stapa s prahom od 24-karatnog zlata na 540 stupnjeva Celzija (1004°F) i postaje svijetlocrven: to je rouge à l’or (crvena od zlata). Tako je rođen Baccarat Rouge 540.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maison Francis Kurkdjian (@maisonfranciskurkdjian)

Prvi put objavljen u ograničenoj seriji od 250 numeriranih kristalnih boca, tajanstven i zarazni miris Baccarat Rouge 540 brzo je postao opsesija.

Jedva godinu dana kasnije, miris je otkriven u kultnoj bočici Maison Francis Kurkdjian i od tada je ostao glavni dio Maisonove mirisne garderobe, uz svježe i cvjetne parfeme kao što su Aqua Universalis i À la rose, te intenzivnije, raskošne mirise poput OUD Satin mood i Gentle Fluidity duo.

Sada dostupan kao parfemska voda, extrait de parfum i bogat izbor mirisnih rituala, Maison Francis Kurkdjian poziva da se osvrnemo na inspiraciju iza kreacije koja je slavljena i voljena diljem svijeta.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Maison Francis Kurkdjian (@maisonfranciskurkdjian)

Baccarat Rouge 540 evocira gustoću i prozirnost kristala oko njegova tri inherentna daha: mineralni dah, dah vatre i dah znanja, kao da ljudske ruke razgovaraju s magijom prirode.

Poput prave alkemije osjetila, njegov grafički, visoko kondenzirani mirisni potpis donosi cvjetne, amberne i drvene note inspirirane procesom fuzije kristala.

Prozračni jasmin i intenzivno blistav šafran nose mineralne note ambre i drvenaste, lagano začinjene tonove crvenog cedra.

Jedinstvena formula, suptilna i pedantna ravnoteža, tajanstvena i iznimna kreacija koja je danas postala ikonom.

Olfaktorne note: drvenasto-amberno-cvjetne

Sastojci: Jasmin Grandiflorum iz Egipta, šafran, amberno-drvenasti akordi, akordi cedra.

Kolekcija se sastoji od:
Eau de parfum – natural spray 200 ml
Eau de parfum – natural spray 70 ml

Putni set 5 x 11ml
Set 3 x 11ml

Mirisno ulje za tijelo 70ml
Mirisna vodica za kosu 70 ml
Mirisna svijeća 280 g

Rođen iz parfumerskog majstorstva i provjerene mudrosti, Baccarat Rouge 540 extrait de parfum je, za Francisa Kurkdjiana, kulminacija.

Snaga i blistavost triju daha koji čine parfemsku vodu pojačani su bez iznevjere izvorne inspiracije. Stručne ruke koje biraju Jasmin Grandiflorum iz Egipta transformiraju ga u apsolutni pokazujući element stručnosti.

Dah vatre pojačan je praškastim, gurmanskim aspektima gorkog badema iz Maroka, ekstrahiranog kao eterično ulje drevnim postupkom. Konačno, dah minerala izgrađen oko nota ambre omekšava u dodiru s drvenim, mošusnim akordom.

S povećanim intenzitetom koji budi osjetila, Baccarat Rouge 540 extrait de parfum također je sinonim za dragocjenost.

Njegovu bočicu krasi blistava crvena boja sa zlatnim detaljima koji podsjećaju na proces fuzije kristala.

Olfaktorne note: drvenasto-amberne-cvjetne

Sastojci: Jasmin Grandiflorum iz Egipta, šafran , gorki badem iz Maroka, drvo cedra, drvenasto-mošusni akordi I note ambre.

Kolekcija se sastoji od:

Extrait de parfum – natural spray 200 ml

Extrait de parfum – natural spray 70 ml

Ovaj neodoljivi miris možete pronaći u parfumeriji Martimex na Trgu bana. J. Jelačića 11