Tjedan dana vrhunske zabave u zagrebačkom parku Ribnjak bilo je dovoljno da zaključimo kako je festival Matoš u ribičiji mjesto koje garantira dobar provod. I da vas puno toga dobrog još očekuje!

Zagreb, 10. srpnja 2020. – Nastavlja se program popularnog zagrebačkog ljetnog festivala Ljeto kod Matoša. Iza nas je već prvi od sedam tjedana ove ljetne manifestacije na kojoj su se brojni Zagrepčani i njihovi gosti mogli rasplesati uz nastup benda The Good Foot i fantastične Gelato sisters, opuštati se u kinu pod zvijezdama, osvojiti prve nagrade u igri ZGoditak i jednostavno uživati u ugodnoj atmosferi prekrasnog parka Ribnjak. Pri organizaciji događanja vodilo se računa o sigurnosti posjetitelja pa se oaze sa sjedećim mjestima nalaze na međusobno sigurnoj udaljenosti, a sredstva za dezinfekciju ruku nalaze se kod svih ugostiteljskih kućica i na stolovima.

Prethodnih godina ovaj se festival održavao na Gornjem gradu, a ove godine Matoš je u ribičiji u hladu parka Ribnjak. Zanimljiv zabavni i glazbeni program u romantičnoj atmosferi održavat će se sve do 18. kolovoza. To samo znači kako je prilika za posjet jednom od najfotogeničnijih festivala u gradu još mnogo. Evo što vas sve očekuje.

Ovog petka, 10. srpnja u parku Ribnjak se možete početi opuštati odmah nakon radnog vremena jer od 16 sati nastupa DJ Stanko Bondža poznat po vrhunskoj selekciji pop, disco, r’n’b i rock hitova s prijelaza stoljeća.

 

View this post on Instagram

 

#artpark.

A post shared by Kreativni Krajobrazi (@kreativni_krajobrazi) on

Subotom i nedjeljom festivalski program traje cijeli dan, od 10 sati do ponoći, a osim uživanja u jutarnjoj kavici, mnogobrojnim slasticama, slasnim burgerima, mrzlim pivama i šarenim koktelima, vikend je i pravo vrijeme za izležavanje pod gustim krošnjama koje čuvaju i Matoševu knjižnicu. Svi posjetitelji mogu posuditi, pročitati i zatim vratiti Matoševa djela i ostalu zanimljivu literaturu. A oni skloniji adrenalinu mogu isprobati spuštanje ziplineom – u parku se nalaze čak dva: jedan kraći za djecu i jedan duži za odrasle. U subotu vas zabavlja DJ Zozzo, a nedjeljna večer (12. srpnja) rezervirana je za Pub kviz na temu kultnih Smogovaca. Za kviz se još stignete predbilježiti (i osvojiti odlične nagrade), a sve dodatne informacije možete pronaći na društvenim mrežama festivala. Sve ostale nedjelje do kraja festivala možete uživati u stand up večerima Studija Smijeha.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@explopanda) on

Ponedjeljak u parku Ribnjak rezerviran je za filmove. U kinu na otvorenom prikazat će se komedije i napeti trileri. Film Basmati Blues glazbena je komedija iz 2017. u kojoj znanstvenicu utjelovljuje popularna Brie Larson, a prikazuje se 13. srpnja. Do kraja festivalau programu filmskih večeri možete pogledati i Extremely wicked, shockingly evil and vile (SAD, 2019.), Swinging Safari (Australija, 2018.) i Serenity (SAD, 2019.). Za čarobnu ljetnu atmosferu pod zvijezdama zaslužan je i glavni sponzor HEP uz čiju je podršku cijela lokacija obasjana blistavim lampicama.

Svaki utorak do kraja festivala posvećen je ženama, a za odličnu glazbenu atmosferu zadužen je DJ Zozzo. Još dvije srijede (22.7. i 5.8.) možete pokazati poznavanje Zagreba i osvojiti nagrade sudjelovanjem u superzabavnoj igri ZGoditak. Iako uz dobru glazbu možete zaplesati baš svaki dan i u bilo koje vrijeme, četvrtak je u Ribnjaku rezerviran za plesnjake.

U subotu 18. srpnja ne propustite koncert benda Uptown Gang, 1. kolovoza na pozornici će zapjevati mlada kantautorica Lu Jakelić, a 15. kolovoza u Ribnjaku će nastupati simpatični dvojac iz La pa pa banda.

Više informacija o programu, koncertima i radnom vremenu dostupne su na službenoj Facebook stranici.

 

View this post on Instagram

 

Matoš je preselio na Ribnjak!

A post shared by Caffe de Matos (@caffedematos) on