Važne istine koje prosječni muškarac treba razumjeti ako želi imati sretan brak!

Ako želite dobar brak koji je sretan i zdrav, vrijeme je da se ‘updateirate’!. U knjizi ‘Samo za muškarce’, Shaunti i Jeff Feldhahn pružili su savjete o braku temeljene na istraživanjima koja nam uistinu mogu pomoći u razumijevanju temelja za održive, sretne i zdrave odnose.

Kad se odlučite udati za nekoga, morate biti svjesni da bračni život nije savršen. Vi i supružnik ćete se vjerojatno svađati u nekom trenutku.

Nakon što se prašina slegne, zapitajte se: ‘Da li zaista volim svoju ženu i želim li ju usrećiti?’ Ako je odgovor ‘da’, onda morate razumjeti određene stvari o njoj kako biste se istinski povezali s njom.

Evo 7 istina koje dobar suprug mora znati kako bi bio bolji muž i usrećio svoju ženu!

1. Vaša supruga se treba osjećati voljenom

Čak i ako imate najbolji brak na svijetu, vašoj će ženi trebati uvjeravanje da ju volite. Potruditi se da se ona osjeća voljenom jednostavno je način brige za nju.

To joj daje do znanja da želite da se osjeća sigurno, zaštićeno i ugodno, što su vitalni uvjeti zdravih odnosa i razlog zašto se ona udala za vas.

Osjećaj voljenosti drži brak. Bez toga, vaša će se supruga osjećati potpuno otuđena.

2. Žene duboko osjećaju svoje emocije

Žene se bave višestrukim mislima i emocijama koje joj morate priznati. Priznavanje osjećaja vaše supruge oblik je potvrđivanja.

3. Morate ju poslušati

Iako se možda osjećate kao da vam je teško shvatiti suprugu, morate se potruditi da dešifrirate ono što vas ona pita. Morate shvatiti što se krije iza njezinih riječi. Potreba za razgovorom ne zadovoljava se jednostavnim razgovorom s njom. Podijelite joj svu svoju pažnju!

4. Ona žudi za emocionalnom sigurnošću

Njena potreba za ovom vrstom sigurnosti toliko je važna da će odustati jednim dijelom čak i od financijske sigurnosti.

5. Vaš ‘Mr. Fix-It’ u vama mora se ugasiti na neko vrijeme

Kada je vaša supruga ozbiljno uzrujana, obično imate tendenciju da joj poželite uskočiti i spasiti dan. Ali u takvim situacijama od vas se traži samo da ju razumijete i poslušate. Vaša se supruga osjeća vrlo ispunjenom kad joj je dopušteno da otkriva svoje najprivatnije misli, a vi samo slušate. S druge strane, ona će se osjećati vrlo frustrirano ako mora sakriti svoje misli, jer nemate dovoljno strpljenja da ju poslušate.

6. Manje seksa ne znači manje poželjnosti

Muškarci obično imaju veću potrebu za seksom i ovo pitanje može stvoriti značajan sukob. Zato je za vas vrlo važno komunicirati svoje potrebe, kao i koliko često. Bez tog razumijevanja, vjerovatno nećete zadovoljiti svoje potrebe.

7. Njena ljepota leži u tebi, promatraču, bez obzira na sve

Vaša supruga je možda snažna i neovisna, ali ono što najviše želi jest prije svega osjetiti da je jedina i najvažnija u vašem životu.

Diviti se njezinoj ljepoti jedna je od najlakših njezinih potreba za zadovoljiti. Samo riječ zahvale i uljepšao si joj dan! S druge strane, lako je biti kritičan.