Upotreba rozenkvarca datira još od 7000. pr. Krista, a koristile su ga u davno doba Egipćanke i Rimljanke u svojim ritualima za njegu.

Trenutno ih se može vidjeti na gotovo svim policama namjenjenima za njegu i ljepotu, a i dermatolozi ih preporučuju da se uvedu u beauty rutinu.

  • Pa prenosimo neke od prednosti:
    Potiče opuštanje i smanjuje anksioznost: baš kao i prepuštanje masaži cijelog tijela, korištenje rozenkvarcnog valjka za masažu lica vjerojatno će potaknuti opuštanje i smanjiti tjeskobu.
  • Potiče protok krvi: Neki koriste valjke za lice kako bi potaknuli protok krvi, a znanstveno istraživanje objavljeno u časopisu Complementary Therapies potvrđuje da roller za masažu lica, posebno onaj koji se pokreće mehaničkom stimulacijom, učinkovito povećava protok krvi u koži dajući vašem licu blistaviji izgled, kao i čvršći izgled kože.
  • Smanjuje oticanje lica: U poticanju bolje cirkulacije krvi, otkrit ćete da rozenkvarcni roller također smanjuje oticanje lica i pomaže riješiti se podočnjaka.
  • Potiče limfnu drenažu: osim što potiče protok krvi, masaža lica i vrata također potiče limfnu drenažu. Korištenje rozenkvarcnog valjka omogućuje vam da ručno masirate lice i vrat kod kuće i, ako se radi ispravno, pomaže izbaciti sve toksine iz vašeg tijela.
  • Ublažava probleme sa sinusima: brojna istraživanja pokazuju da bi masaža lica mogla ublažiti simptome kroničnog sinusitisa, čineći rozenkvarcni valjak za lice zdravstvenim pomagalom, ali i alatom za uljepšavanje. U smanjenju natečenosti lica i potpomaganju limfne drenaže, vaše će se lice zasigurno činiti oblikovanijim i vitkijim! Ali ipak zapamtite da samo održavanjem zdravog načina života možete uistinu smršaviti i vaše lice!
  • Umiruje: Rozenkvarcni kamen zadržava svoju hladnu temperaturu, koja je slasno umirujuća kada se nanese na kožu.
  • Pomaže u smanjenju finih bora: rosenkvarc se smatra kristalom ’emocionalnog iscjeljivanja’, za koji se kaže da je najbolji za omekšavanje finih bora. To savršeno nadopunjuje limfnu drenažu i stimulira protok krvi. Sam čin prelaženja rollerom po licu djeluje na fine linije i bore ravnomjerno raspoređujući prethodno nanesene proizvode za njegu kože oko lica i osiguravajući temeljito upijanje.

Za dodatno umirujuće iskustvo svoj rozenkvarcni roller za lice stavite u hladnjak prije upotrebe. Budući da ružičasti kvarc može zadržati svoju hladnu temperaturu, cijenit ćete umirujući hladan osjećaj kamena na licu nakon dugog napornog dana na poslu.😊