Nemojte se iznenaditi kad naiđete na čitav niz pozitivnih osjećaja vezanih uz vaš razvod. Evo šest uobičajenih načina kako razvod može utjecati na vas i to na bolje!

1. Olakšanje

Bilo da je riječ o mjesecima ili godinama, svi smo zaglavljeni u tom razdoblju zbrke i sumnje prije nego što konačno donesemo odluku o razvodu.

Kad konačno donesete tu odluku i kad se konačno razvedete, uistinu postoji osjećaj slatkog olakšanja. Nema više neodlučnosti. Konačno ste odvezani i krećete naprijed.

2. Ushićenje

Lanci neuspješnog braka otkidaju se i konačno ste slobodni.Slobodni ste biti ono što uistinu jeste, slobodni raditi ono što želite raditi i slobodni ste ponovo stvoriti svoj život po vlastitim uvjetima i pravilima.

3. Nada

Jednom kada zatvorite vrata svog braka, možete otvoriti vrata novih mogućnosti. Sve vaše nade i snovi čekaju vas s druge strane.

Oduvijek su bili tu, ali iz nekog razloga, niste otvorili ta vrata jako dugo. Stoga se prepustite tim snovima i stvorite viziju svega što sada želite u svom životu.

4. Nostalgija

Ona vam se prikrada, ali tu je kada najmanje očekujete (ili kad nabasate na prsten). Nostalgija je vrlo složen osjećaj. Može protumačiti kao tuga, ali to je topao osjećaj dragih iskustava.

Stoga se prepustite tim sjećanjima na ljude, mjesta i obiteljske situacije koje su vam bile važne i cijenite darove koje su vam donijeli u život. I zapamtite, biti će ih još mnogo.

5. Ponos

Jednom kada se prašina slegne oko vašeg razvoda, lakše je sa ponosom gledati na sebe i na svoju prošlost.

Bez obzira što vaš brak nije uspio, imali ste sjajnih iskustava, vjerojatno ste zajedno stvorili divnu djecu i naučili puno toga o sebi. Prihvatite sve zasluge koje zaslužujete.

6. Samopouzdanje

Razvod nije sprinter, već maraton. I nakon što uspješno provedete taj maraton, možete učiniti sve što ste odlučili.

Razvod vas testira na načine koje nikada ne biste očekivali i prolazak kroz njega pokazuje vam koliko ste uistinu sposobni. Koristite to samopouzdanje dok stvarate sljedeće poglavlje u svom životu.

Razvod nije jednodimenzionalan i niste ni vi. Dakle, nemojte pretpostavljati da će i vaši osjećaji biti jednodimenzionalni. Ne padajte na stereotipnu ideju o tome kakav bi razvod trebao biti pun depresije, gubitka ili bijesa.

Osjetit ćete mnoge stvari. Kad vas pozitivne emocije iznenade, prihvatite ih i preustite se njima. To se zove živjeti svoj život.