Možete li zamisliti da vas netko neprestano kritizira, a kamoli vaš partner? To bi trebala biti osoba koja bi trebala misliti da ste savršeni, čak i sa svim manama koje imate.

Ako ste jaki i možete se braniti, onda to nije tako zabrinjavajuće. Ali ako ostanete s takvim partnerom samo zato što ste previše uplašeni da biste otišli ili njihova kritika potvrđuje ono loše što osjećate o sebi, to onda nije zdrav odnos.

Tko su horoskopski znakovi koji imaju tendenciju biti u vezi sa partnerima koji ih kritiziraju?
1. Ribe

Ribe su suosjećajne i uslužne te sklone vjerovanju da kada je njihov partner kritičan, sve to radi za njihovo dobro.

2. Blizanci

Blizanci znaju da imaju mnogo sjajnih kvaliteta, ali uvijek se žele poboljšati. Često imaju poteškoće biti dosljedni, ostati usredotočeni i donositi odluke. Oni vjeruju da im je dobro kada imaju kritičnog partnera koji je kritičan za njihovo dobro.

Kritični partneri ostavljaju dojam da su snažni i da znaju što rade, što Blizancima može biti veliko olakšanje. Ako njihov partner postane previše kritičan, Blizanci to mogu iskoristiti kao razlog za izlazak iz veze.

3. Rak
Rak se neće odreći svog partnera kad je u već uspostavljenoj vezi, bez obzira na kritike.

Možda će pokušati pogledati van okvira i shvatiti što im partner zapravo govori. Pomisliti će da je riječ o tome kako Rak nije reagirao na njihove vapaje, ili koliko se njihov partner osjeća usamljeno kad Raka nema.

4. Vaga
Vage mogu biti kritične prema sebi, a kad je i njihov partner kritičan, to samo potvrđuje ono što Vaga već vjeruje. One mogu vidjeti stvari iz perspektive drugih ljudi, a to vrijedi i za tuđu procjenu njih.

Jedna stvar koju Vage pokušavaju učiniti je da ne reagiraju odmah, što im daje veću kontrolu nad njihovim ponašanjem. Kad ovaj horoskopski znak nije raspoložen za iskrenu kritiku, zanemarit će partnera ili će se samo pretvarati da ga sluša, a razmišljati će o nečem drugom.

5. Jarac
Postoje situacije kada Jarac sumnja u vlastitu vrijednost. Žele biti bolji pa se oslanjaju na partnera kako bi im pomogao da ih vodi. Jarac na to gleda kao na iskrenu povratnu informaciju i smatra da se njihov partner trudi pomoći mu da ostvari uspjeh na svim poljima.

Jarci su navikli da se bave kritičnim šefovima, pa često traže iste kod svojih partnera. Znaju da ljudima može biti lakše kritizirati, nego hvaliti, pa kad im ih partner pohvali, to nešto znači.