Puno toga se promijeni kada od para koji hoda nekoliko mjeseci postanete bračni par sa stažom od nekoliko godina ili više. Razna istraživanja na jednom mjestu okupio je portal Good Housekeeping, a mi smo nekim činjenicama blago šokirani. Evo što kažu!

 

  • Većina bračnih parova ima odnose 5 puta mjesečno

 

Ok, znači malo više od jednom tjedno. Dodamo li tome djecu, umor, probleme, nije to ni tako loše, zar ne? Sagledamo li to kao godišnju statistiku, ispada da supružnici imaju odnose u prosjeku 58 – 68 puta godišnje. Stručnjaci koji su radili ovakva istraživanja tvrde da je ta brojka mrvicu veća nego kod neoženjenih parova.

 

  • Od svih ljudi u braku, njih 7,5% tvrdi da imaju odnose svakodnevno

 

Možda se, kao i mi, pitate lažu li, no ne može se znati sa sigurnošću. S druge strane, 40% žena izjavilo je da imaju odnose 3 – 4 puta tjedno kako navode autori knjige “The normal bar”.

 

  • Čak 84% žena tvrde da pristaju na odnose kako bi supruga odobrovoljile da pomogne sa kućanskim poslovima

 

Podjela kućanskih poslova navodi se kao treći najveći faktor uspješnog braka – uz vjernost i zadovoljavajuće seksualne odnose.

 

  • Žene u braku dvostruko češće doživljavaju orgazam

 

Razlog vjerojatno leži u tome da vaš suprug već zna što volite, a i vi se osjećate ugodnije s osobom koju znate nego da se primjerice upustite u neobavezan seks.

 

  • Trećina bračnih parova zanimaju seksualne igrice

 

I to je istraživanje od prije pojave famoznih “50 nijansi sive”! Naime, Durexovo istraživanje pokazalo je da je 10% Amerikanaca probalo sadomazohizam, a 36% koristilo povez za oči u spavaćoj sobi. Zanimljivo je i istraživanje iz davne 1953. godine koje je pokazalo da 55% žena i 50% muškaraca voli uporabu sile u krevetu.

V.V.