Uvijek smatramo da stanje naše kose ‘’može bolje’’, zar ne? No, vrlo rijetko zapravo učinimo taj dodatan korak ka njezi. Moramo biti svjesni da ljetni mjeseci, sunce, more, bojanje, našoj kosi uvelike odmažu, stoga se za lijepu kosu moramo malčice potruditi. I zato vam donosimo par korisnih savjeta kako obnoviti kosu uz pomoć vitamina iz udobnosti vašeg doma, ali i par savjeta za koje jedino što vam je potrebno je –dobra volja.
  • Tretman hidroliziranim keratinom
Keratin je primarni dio naše kose, čineći 65-95%. Možda niste znali, ali naša kosa već sadrži keratin, no vanjski čimbenici kao što su sunce i sol, smanjuju njegov postotak u našoj kosi. A na nama je da ga nadomjestimo.
Forcapil®Kératine+ kapsule – njegova posebnost je što sadrži hidrolizirani keratin, koji je 97% identičan keratinu koji se nalazi u našem tijelu. A jedan od najvažnijih sastojaka, uz keratin, je upravo BIOTIN kojeg često nazivamo “vitaminom ljepote”!

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Arkopharma Hrvatska (@arkopharma.hrvatska)

  • Izbjegavajte pegle za kosu i sušila
Iako je ovo zlatno pravilo koje već i ptice na grani znaju, nije loše podsjetiti na njihovu štetnost za kosu. No, ukoliko se osjećaš hrabrom i samouvjerenom da tvoja kosa to može podnijeti, svakako nanesi zaštitu od topline prije stiliziranja.
  • Perite kosu redovito
Zvuči kao klišej, zar ne? No, održavanje kose čistom je pola posla. Redovno pranje kose oslobađa tjeme od prljavštine i viška ulja. Međutim, pranje prilagodite svom tipu kose, ukoliko imate suhu kosu, dvaput tjedno je sasvim dovoljno.
  • Tretman vitaminima prilikom pranja kose

Zašto vitaminski? Jer Forcapil šampon za kosu sadrži provitamin B5, značajan sastojak koenzima A koji ima ključnu ulogu u mehanizmu obnove stanica i tkiva. A ovaj vitamin doprinosi i hidrataciji kose.

  • Pijte puno vode

Iako uz Forcapil proizvode možemo dodatno hidratizirati kosu, neka nam ipak prvi korak bude hidratacija organizma. Unutarnja hidratacija tijela u kombinaciji s vanjskom hidratacijom čini savršen duo, a kosa će vam biti vidno zahvalna.

FORCAPIL, kao vodeći francuski brand na području njege kose, predstavlja potpune i učinkovite formule koje se morate usuditi isprobati.

Što je zapravo keratin?

Riječ keratin se u posljednjih nekoliko godina često spominje, no znamo li zapravo njegovo značenje? Keratin je primarni dio naše kose, čineći 65-95%. To je vlaknasti protein koji se sastoji od lanca aminokiselina, uključujući cistin, koje su neophodne za rast kose. Stoga, uz malu pomoć iz FORCAPIL linije možemo ga ojačati, a uz to i vratiti sjaj i najbitnije, zdravlje kose.

Formula Forcapil®Učvršćujućeg šampona jača i osnažuje vlakna kose od korijena, energizira i vraća vitalnost kosi te ju svakodnevno štiti.

Forcapil®Kératine+ kapsule su posebno dizajnirane za oštećenu kosu kako bi joj vratile otpornost, vitalnost i volumen. Posebnost proizvoda je hidrolizirani keratin, koji je 97% identičan keratinu koji se nalazi u našem tijelu. A jedan od najvažnijih sastojaka, uz keratin, je upravo BIOTIN kojeg često nazivamo “vitaminom ljepote”! Pomaže u održavanju zdrave kose i zdrave kože.

Proizvode provjerite na linku:  https://arkopharma.hr/proizvodi/linije/forcapil/forcapil-keratine/

Dobitnica u darivanju objavljenom 21. rujna je Martina Čavić. Molimo dobitnicu da se javi u inbox:) Hvala svima na sudjelovanju!