Ideja alfa i beta tipova ličnosti postoji već dugo vremena. I dok kod ljudi prevladava više jedan tip nego drugi, vjerojatno svi imamo pomalo osobine oba tipa.

Dakle, tko su beta zodijački znakovi?

Osobine ličnosti koje se najčešće povezuju s beta osobnošću su emotivnost, nježnost, snaga, izvrsna komunikacija, snažan osjećaj duhovnosti, ugodnost i ekstremna briga za druge ljude. Beta ličnosti održavaju obitelji zajedno, a tvrtkama omogućuju neometano poslovati.

Neki vjeruju da su beta ličnosti pasivni i introvertirani, ali to je netočno. Nije da beta nikad nije asertivna ili čak agresivna, oni su to sve kad moraju biti. Ne uživaju u svađi ili sukobu, ali isto tako neće samo stajati kada im se prijeti ili kad su ugrožene osobe do kojih im je stalo.

1. BIK

Iako Bik zna prepoznati svoje prednosti, oni ne moraju uvijek biti u središtu pozornosti. Mogu biti timski igrači bez potrebe da budu lideri. Imaju snažna mišljenja, nemaju ogromnu potrebu za dokazivanjem, jer znaju koliko su sjajni, a ako netko drugi to ne zna odmah, Bik je uvjeren da će na kraju ipak saznati.

2. Blizanci

Blizanci su itekako dobro svjesni svojih sjajnih komunikacijskih vještina. Zabavni su, fleksibilni i ne žele biti poput osoba koje planiraju i drže se strogog rasporeda.

Oni će rado pustiti da je netko drugi glavni, a oni sami će biti više spontani. Blizanci daju podršku i tu su kad nekome treba rame za plakanje. Rade na sebi i znaju tko su.

3. RAK

Postoji li itko brižniji, nježniji ili osjećajniji od Raka? Odgovor je ne. Ako vas vole, otkrit će vam to odmah i dosljedno. Rak može biti miran sve dok nikoga koga vole nije ugrožen. Oni su spona bilo koje grupe, bilo da je riječ o obiteljskom ili crkvenom zboru. Vjerni su bez očekivanja i najsretniji su kad su kod kuće okruženi ljubavlju.

4. VAGA
Morate biti odlučni ako želite biti netko tko odmah poduzima mjere, a to nikako nije Vaga. Potrebno im je puno da djeluju, a to je obično samo kad se mora založiti za nekoga ili se boriti protiv nepravde.

Sukob je nešto što izbjegava kad god je to moguće, one bi najviše voljele da se svi slažu. Vage su najbolji horoskopski prijatelji i prijateljstvo shvaćaju ozbiljno.

5. RIBE

Najjače osobine Riba su beta osobine, poput toga koliko duboko brinu za druge, koliko su intuitivne i kako ljubazno djeluju. One bi radije slijedile nego vodile i više bi voljele miran život bez stresa i agresije.
Izuzetno su umjetničke i kreativne, ali često im nedostaje alfa asertivnosti koja im je potrebna za promociju njihovog rada.