Veljača je mjesec ljubavi, pa više nego inače razmišljamo kako bismo željeli provesti dane s partnerom, imamo neka očekivanja kako želimo provesti Valentinovo, možemo li imati 1-2h bez djece i slično. Možda o tome razmišljate i inače, ali sad kao da je pritisak još veći. Neki ga osjete i tome pridaju pažnju, neki ne uopće. Ako se želiš ponovo povezati s partnerom, čitaj dalje.

Osjećaš li kao da ti i tvoj partner više niste (dovoljno) povezani?

Kao da se u svakodnevicu uvulo prigovaranje, kritiziranje, hrpa obaveza koje trebaju biti obavljene, život kao da je upao u kolotečinu. Nisi jedina! Posebno u vrijeme kad je dijete maleno, potrebno je vrijeme, ali i puno energije, strpljenja, uvažavanja, izražavanja potreba kako bi se svi međusobno uskladili s novim ulogama i novim zahtjevima u vašim životima. Imati dijete nije ni malo lagano i neki roditelji kao da zaborave kako je to bilo prije, bez djece. Kako su funkcionirali prije, što su radili, kako su se družili, o čemu su pričali. Sad kao da ne znaju pričati o ničemu osim obavezama i djeci.

I to je sasvim okej. Niste jedini.

Donosim ti 4 smjernice koje mogu pomoći:

  1. VRIJEME NA SAMO

Ovo je baš bitno. Kad se samo sjetim frustracije jer ne možemo obaviti normalan razgovor bez prekidanja ako je s nama naša djevojčica. Osim tog razgovora nedostaje mi i popiti kavu s njim. Jednostavno je potrebno vratiti se u onaj period prije, ali na malo drugačiji način. Pokušajte isplanirati to vrijeme za sebe kad ćete biti samo PAR, ne i RODITELJI. Posebno je teško na početku, ali uz osvježavanje uspomena gledajući stare fotografije lakše je vratiti se u period PRIJE.

  1. PROBUDITE VATRU

Razmisli kako možete začiniti svoj odnos. Ljudi se uspavaju nakon sklapanja braka, ali zavođenje nikad ne smije prestati, samo doći na neku novu razinu, bolju razinu. Flert je zabavan, a još je zabavniji kad znamo što sigurno slijedi.

  1. ZABAVA

Kad ste se prestali zabavljati? Zabava je ključna na početku veze jer dobro nam je s nekim s kim nam je zabavno, želimo provoditi vrijeme s tom osobom jer se dobro osjećamo. To možeš osigurati i u braku, a potrebno ti je samo malo mašte. Prisjeti se kako ste se prije zabavljali i možete li tako opet.

  1. POVEŽITE SE

O tome kako se povezati pričala sam na svojim radionicama za mame, a snimke tih radionica su dostupne ODMAH, a za čitateljice su dostupne po POSEBNOJ CIJENI do 14.2.

Ne mogu ti objasniti koliko je važno raditi na sebi, napuniti svoje baterije kako bi dalje napunjena mogla dati i svojoj obitelji. Bez krivnje. Sa posloženim očekivanjima i drugačijim uvjerenjima, onima koja te ne ograničavaju nego podupiru. Kreirala sam ove radionice imajući na umu da moramo krenuti od sebe i znati što je u nama – što je ispod našeg ponašanja, kako bismo mogli raditi na poboljšanju partnerskog odnosa.

Teme koje obrađujem kroz dvije radionice:

  1. Kako bolje razumjeti sebe u odnosuznat ćeš prepoznati svoje potrebe, bolje ih iskomunicirati i bolje razumjeti partnera na potpuno drugačiji način.
  2. Ponovno povezanidobit ćeš konkretne ideje kako se ponovno povezati s partnerom.

Ovdje možeš pročitati više o radionicama: https://bit.ly/3I4Wgd0  , a ovdje možeš vidjeti na koji način osnažujem žene kroz svoj obrt Osnažena: https://zaimovic.com.hr/ .

Za sva pitanja i prijave tu sam na mailu iva@zaimovic.com.hr, obrati mi se s povjerenjem 🙂

Iva Zaimović, mag. socijalne pedagogije