Jedanaesto izdanje međunarodnog sajma turizma PLACE2GO održat će se od 18. do 20. siječnja 2024. u Areni Zagreb, a okupit će oko 200 izlagača iz cijeloga svijeta, uključujući Kinu, Indiju, Šri Lanku, Tunis, kao i europske zemlje te domaće izlagače. Sajam je namijenjen poslovnoj zajednici od četvrtka do petka u periodu od 10 do 16 sati, dok je za širu javnost otvoren u petak od 16 do 19 sati i subotu od 10 do 19 sati.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PLACE2GO (@place2gomag)

Hrvatska je već odavno postala jedna od najpoželjnijih svjetskih turističkih destinacija. U skladu s trendovima na Mediteranu i u svijetu, i u Hrvatskoj se težište prebacuje na kvalitetu, a ne na kvantitetu, na održivi, a ne masovni turizam. U čemu smo izvrsni, a na čemu trebamo još poraditi da Hrvatsku svrstamo među Top 10 destinacija na svjetskoj turističkoj top ljestvici govorit će nam čelni ljudi hrvatskog turizma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PLACE2GO (@place2gomag)

Kakvo je stanje poslova u turizmu? Kako poslodavci pronalaze potrebne radnike i s kojim problemima se susreću, kako im agencije za zapošljavanje mogu pomoći, imamo li umreženu podršku i od strane obrazovnih ustanova i od strukovnih škola, da li odgovorne institucije mogu dodatno pomoći, olakšati procese ili skratiti vrijeme čekanja prilikom zapošljavanja radnika potražit ćemo odgovor na ta i mnoga druga pitanja na PLACE2GO sajmu.

Nadalje, ako se vratimo u ne tako daleku prošlost, najam soba i apartmana kod domaćina bila je glavna slika hrvatskog turizma. S vremenom je najam soba i apartmana postajao sve unosniji biznis za sve one koji su se time bavili što je potaklo investitore da sve više investiraju u njihovu izgradnju. Upravo ta zasićenost dovela je do kolapsa na pojedinim destinacijama koje raznim mjerama pokušavaju obuzdati novu izgradnju. Kako stati na kraj apartmanizaciji, a kako povećati kvalitetu postojećih smještajnih kapaciteta?

Na svega nekoliko sati, krenuli u bilo kojem smjeru lijepe naše, naići ćete na zelene oaze nataknute prirode s bogatom ponudom outdoor aktivnosti i gastronomije. Rekli bismo 3 u 1! Nešto za čim Zapadna Europa žudi, a kod nas je stvarnost svima na dohvat ruke. Kako provesti savršen vikend u tom beskrajnom zelenilu otkrit će nam sudionici zelenog panela.

Za posjetitelje sajma, Mondo Travel organizira nagradni natječaj i pruža vam priliku da osvojite nezaboravno putovanje u predivnu Toskanu! Sve što trebate učiniti je posjetiti Mondo Travel pult na Place2Go sajmu, sudjelovati u natječaju i možda ćete biti sretni dobitnik ovog ekskluzivnog putovanja.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PLACE2GO (@place2gomag)

Čarobna Toskana, regija je koja očarava svojom nevjerojatnom ljepotom, bogatom kulturnom baštinom i iznimnom gastronomskom scenom. Smještena u srcu Italije, Toskana je poput slikovite kulise iz snova koja oduzima dah svojim prostranim vinogradima, brežuljcima prekrivenim maslinama i srednjovjekovnim gradovima koji odišu poviješću.

Ovo je zemlja koja je nadahnula velike umjetnike poput Leonarda da Vincija i Michelangela. A svaki kutak Toskane nosi pečat bogate umjetničke baštine. Srednjovjekovni gradovi poput Sienne, San Gimignano i Pisa svjedoče o prošlim vremenima. A renesansni biseri poput Firence oživljavaju duh tog razdoblja iznimnom arhitekturom i umjetničkim remek-djelima.

Toskana nije samo destinacija za oči, već i za nepce. Poznata po svojim vrhunskim vinima, maslinovom ulju i autentičnoj kuhinji, ova regija pruža nezaboravan doživljaj okusa. Posjetitelji mogu uživati u degustacijama vrhunskih vina u vinarijama, istraživati tradicionalne tržnice ispunjene lokalnim delicijama i uživati u autentičnim toskanskim jelima.

Priroda, umjetnost, gastronomija i topli doček lokalnih stanovnika čine Toskanu destinacijom koja ostavlja neizbrisiv trag u sjećanjima svakog posjetitelja. Otkrijte čuda ove prekrasne regije i dopustite da vas Toskana osvoji svojom jedinstvenom ljepotom i šarmom.

PREDAVANJA OTVORENA ZA SVE:

PETAK 19.siječnja 2024.

16.00 Vlado Šestan: Kako i gdje na safari u Africi

17.00 Hrvoje Jurić: Put oko svijeta kroz fotografiju

18.00 Aleksandar Stanković: Vjetar u kosi

 

SUBOTA 20.siječnja 2024.

11.00 Dejan Nemčić: Europska unija – turističke mogućnosti za mlade

12.00 Saša Pjanić: Indija, zemlja doživljaja koji hrane dušu

13.00 Sarah & Darjan, TWOCORATSONAJOUNREY: Papua Nova Gvineja i Raja Ampat – naše bračno putovanje

15.00 Jurica Galić Juka: Drevna Nubija, Sudan

16.00 Ribafish i Kasandra: Okusi života Šri Lanke

17.00 Putoholičari i Kruzovi: Crna Gora

18.00 Martina Validžić: Sretni gradovi

18.45 Izvlačenje dobitnika nagradnih igara