Glazbenica, producentica i vizualna umjetnica Sanja Šiljković, umjetničkog imena SUN U, objavila je singl Disaster, koji je ujedno i najava njezina trećeg albuma kojim se vraća korijenima – nakon tri godine ponovno piše na engleskom.


 

Pjesma je emotivno nabijena, emocionalno ogoljena i koliko god se na prvu činila kao pesimistična, dopušta onom svjetlu u nama da prevlada. Na spotu je radila sjajna ekipa – Miran Brautović je direktor fotografije, a radio je i na 4 zadnja SUN U spota (“Tlo”, “Kraj”, “Tu” i “Ti”). U glavnoj ulozi je sjajna plesačica Megi Babić, a režiju i montažu odradila je Sanja.
Iako je javnost prepoznaje kao glazbenicu i producenticu, te vizualnu umjetnicu, Sanja Šiljković u kreativnom procesu sve radi sama. Sviranje i snimanje svih instrumenata, MIDI-ji, programiranje, aranžman, produkcija, tekst i glazba su do sada bili sastavni dio njezinog procesa rada, a od ovog singla, na sebe je preuzela i zadnju tehničku fazu mixa i mastera te tako zaokružuje cijelu priču. Kako to zvuči, ali i izgleda pogledajte u priopćenju koje se zajedno s fotografijama nalazi u privitku.