Slavni virtuozi Luka Šulić i Stjepan Hauser vratili su se klasičnim korijenima i oduševili publiku repertoarom klasične glazbe uz pratnju Zagrebačkih solista. Pripremio: Damir Demonja

2cello

Na jedinstvenim glazbenim večerima 9.  i 10. lipnja pokazali su kako zvuče violončela u partiturama Vivaldija, Bacha, Rahmanjinova, Morriconea, Zimmera… Neke su skladbe koje su inače za violine prilagodili za violončela, klasični su dio završili fantastičnom izvedbom Mombase. Na kraju obje večeri su odsvirali i neklasične pjesme Smooth Criminal koja ih je lansirala među zvijezde te cijelu priču završili s With or Without You.

2cello3

Na neklasičnoj završnici pridružio im se i bubnjar Dušan Kranjc. Za razliku od svjetske turneje gdje svira bubnjeve, ovdje je izvedbu Smooth Criminala obogatio svirkom na cajonu.

Budući da zbog svjetske turneje nemaju često priliku svirati klasiku, odlučili su oba koncerta, 9. i 10. lipnja, snimiti u vlastitoj produkciji te taj video materijal s vremenom objaviti kako bi u raritetnim koncertima mogli uživati i oni koji nisu imali priliku biti u dvorani.

Koncerte nisu mimoišle ni hrvatske poznate osobe, Marija Husar, Nina Badrić, Branimir Mihaljević i Ivana Mišura.

Nakon koncerta Luka i Stjepan su se tradiionalno družili s obožavateljima i potpisivali CD-e.

Luka i Stjepan su već najavili koncert 19. lipnja u Sava Centru, a slijede njemačka, japanska i korejska turneja na kojima će promovirati aktualni album “CELLOVERSE” !

2cello2

Foto by: Davor Šiftar