Yumeiho – vraćanje samom sebi

Yumeiho je spoj moderog i tradicionalnog. Istoka i zapada. Materije i energije. Kotsuban Yumeiho (“Kotsuban”- zdjelica ; “Yu”- pokrenuti, povećati ; “Mei” – životna energija “Ho”- tehnika)

Govoreći o zdravlju, govorimo o ravoteži življenja u svim sferama života. Fizičkom, mentalnom, emocionalnom i energetskom.  Govoreći o bolesti, govorimo o disbalansu, odnosno neravnoteži.

Terapije bez pomoći alata nazivaju se “Manualne terapije” i pripadaju kategoriji “Prirodnih terapija”. “Manualne terapije” uključuju terapije koje stavljaju naglasak na prilagodbu koštane strukture – kiropraktiku, osteopatiju, “Seitai ho”, i druge reformacijske terapije. Drugo, skupina terapija koja pripisuje važnost “Učinka na mišiće” – masaža i akupunktura. Yumeiho terapija slična je prvoj skupini koja je osmišljena za preoblikovanje koštanog okvira, ali se i dalje razlikuje od nje.

Dr. Saionji Masayuki, osnivač Yumeiha proučavao je različite tradicionalne orijentalne metode liječenja, osobito kineske i japanske (Tui-na, Zheng Ti Fa, An-Ma, Shiatsu, Do In, Seitai-ho itd.) te je odabrao najučinkovitije tehnike i stvorio novu terapiju. Yumeiho.

Glavni cilj Yumeiho terapije je aktiviranje auto-terapeutskih ili samoizlječivih sila našeg organizma pravilnim postavljanjem kralježnice, zdjelice i svih zglobova.

Teorija Yumeiha zasniva se na centru težišta tijela, koji se nalazi otprilike tri prsta ispod pupka. Ako je pravilno pozicioniran, tada je težina tijela pravilno raspoređena, tijelo je u balansu, i funkcionira bez problema i prevelikog opterećenja.

Naš životni stil, navike, ozljede i udaljavanje od prirode neki su od glavnih čimbenika koji narušavaju pravilno držanje, ravnotežu tijela .

Da bismo otkrili poremećaje težišta tijela, mjerimo duljinu nogu, promatramo asimetriju zdjelice, a i ostatak tijela.

Kako bi držanje tijela bilo što pravilnije i ekonomičnije, načiniti će kompenzacije, poput skolioze, kifoze, lordoze. Što je duže centar težišta u pomaku, to će kompenzacija biti više, i biti će jače naglašene.

Vraćanjem težišta tijela, potičemo prirodnu moć tijela na samoizlječenje, te će se asimetrijske kompenzacije početi smanjivati.

Da bismo postigli vraćanje težišta tijela, prvenstveno treba otpustiti napetost mišića odnosno mekih tkiva koji podržavaju naš koštani sustav te potom pravilno postaviti zglobove cijelog tijela. Jedan postupak traje oko 45-60 minuta tijekom kojeg terapeut koristi oko 100 različitih tehnika. One uključuju, prije svega, masažu gnječenja i kompresije, te mobilizaciju svih zglobova koji se izvode na originalan i bezbolan način (SEITAI – “japanska kiropraktika”).

Yumeiho terapija može pomoći u liječenju mnogih bolesti, na primjer:

  • bilo kakva bol u leđima i diskovima,
  • lumbaga i išijas,
  • zakočenost ili bol u vratu i ramenima,
  • bol u zglobovima kuka, koljenima, gležnjevima, prstima i rebrima,
  • razne glavobolje,
  • menstruacijska bol, nepravilna menstruacija, neplodnost
  • bolesti jetre, želuca, crijeva, srca, gušterače,bubrega, slezene, mjehura i sl.

U Body Balance centru Yumeiho manualnu terapiju koristimo svakodnevno u radu s pacijentima kojima je važno vraćanje ravnoteže – simetrije tijela, za poboljšanje njihovih stanja. Jednom postignuta ravnoteža zadržava se povremenim tretmanima. Yumeiho se pokazao kao odlična terapija, ali i prevencija.

Autor:

Ostavite komentar