Kako možete naći srodnu dušu?

Srodna duša

Koliki je optimalan broj partnera prije braka? Stručnjaci govore da je sve individualno, no svaka nova generacija postavlja to isto pitanje.Razna istraživanja daju različite odgovore, pa su neke od brojki u opticaju – 1, 5, 7, 10 i 12.

Tako će prosječna Britanka prije braka imati osam partnera, od kojih su četiri veze za jednu noć. To je točno jedan više nego što toleriraju muškarci kad je riječ o bivšim partnerima njihove drage.

Žene ne prave problem do desete djevojke svog budućeg muža. Ni premalo nije dobro, pa većina ispitanika oba spola kaže da bi voljela da je njihov supružnik imao bar pet bivših partnera.

Nije svejedno ni gdje živite, pa tako za Amerikance, čarobna brojka je sedam, dok su Francuzi, Španjolci i Belgijanci tolerantniji i nemaju problem s najmanjim dvocifrenim brojem.

Jedno od novijih istraživanja na ovu temu pokazalo je da je idealan broj seksualnih partnera prije zaklinjanja na jednog do kraja života – 12, jer pokazuje da je osoba liberalna, slobodoumna i avanturistički nastrojena kad je riječ o seksu. Manje od 10 ukazuje na konzervativnost, a više od 19 na egocentrizam i osobu koju je nemoguće zadovoljiti.

Drugi pak upozoravaju da je od broja seksualnih partnera bitnije s koliko njih smo ostvarili emocionalnu povezanost. Ni tu naučnici nisu složni. Dok jedni kažu da je dobro da smo imali barem dvije ozbiljne veze prije braka, koliko je i prosjek, drugi tvrde da se netko treba zabavljati s više osoba, da bi shvatio što mu odgovara.

Da je ljubav jedna od rijetkih životnih oblasti gdje se iskustvo baš i nije tako dobro, pokazalo je američko istraživanje čiji je zaključak “manje je više”.

Što su više partnera ispitanici imali prije ozakonjenja veze, manje su bili zadovoljni brakom. Iznenađujuće ili ne, tek ispitanici kojima je supružnik bio prvi partner pokazali su najveće zadovoljstvo odnosom. No, ako ovo čitate, sigurno ćete reći da je sada teško ‘film vratiti unazad’ ili ‘imam još dovoljno vremena za odluku. U konačnici, vi ste ti koji odlučuje.

M.Z.

Ostavite komentar