Jonny Wilkinson i Nelson Mandela igraju glavne uloge u neprocjenjivim trenucima Svjetskog kupa u ragbiju po izboru navijača

MasterCard® ispitivanje više od 4.000 ljubitelja ragbija širom svijeta otkriva najistaknutije trenutke turnira

  • Polaganje Jonaha Lomua protiv Engleske 1995. godine nazvano je najboljim polaganjem ostvarenim u Svjetskom kupu u ragbiju.
  • Ekipa Novog Zelanda iz 2011. godine prozvana je najboljom momčadi koja se ikad natjecala na Svjetskom kupu u ragbiju
  • Novi Zeland je izabran za omiljenu “drugu naciju” u svijetu za koju se navija.
  • Dan Carter je proglašen da će biti najbolji igrač Svjetskog kupa u ragbiju 2015.

 r1Dok svijet nestrpljivo iščekuje početak Svjetskog kupa u ragbiju 2015., MasterCard otkriva koji su to najneprocjenjiviji trenuci tj. priceless moments kroz povijest turnira prema izboru navijača u 13 vodećih ragbi nacija.

r4Prema izvješću, trenutak kada Nelson Mandela predaje Webb Ellis trofej južnoafričkom kapetanu Francoisu Pienaaru nakon pobjede Južnoafričke Republike protiv Novog Zelanda 1995. godine (23%) izabran je za jedan od najneprocjenjivijih trenutaka u povijesti Svjetskog kupa u ragbiju. Trenutak kada Jonny Wilkinson zabija pobjedonosni drop goal 2003. godine jedini je trenutak koji je dobio više glasova (24%), dok se šokantna pobjeda Irske protiv Australije 2011. godine (13%) našla na trećem mjestu.

r2

“Izvješće Priceless Moments” iz kompanije MasterCard, službenog globalnog partnera Svjetskog kupa u ragbiju 2015., također je otkrilo najbolja polaganja ikad ostvarena kroz povijest turnira. Drugo polaganje Jonaha Lomua, krilnog igrača Novog Zelanda, u polufinalu protiv Engleske 1995. godine, poznatom po prikazu fizičke nadmoći nad engleskim braničima Mikeom Cattom, Willom Carlingom i Tonyem Underwoodom, uzelo je krunu s više od 27% glasova. Polaganje suigrača iz ekipe Novog Zelanda, Johna Kirwana, nakon pretrčavanja cijelog igrališta protiv Italije 1987. godine (15%) na drugom je mjestu, za malo prestigavši polaganje Stephena Jonesa za Wales protiv Engleske 2003. godine (14%).

r3Dominacija južne polutke nastavlja se kada izvješće otkriva da je više od četvrtine ispitanika (27%) izabrala ekipu Novog Zelanda iz 2011. godine kao najbolju momčad koja se ikad natjecala na Svjetskom kupu u ragbiju. Engleska pobjednička ekipa Martina Johnsona sa Svjetskog kupa u ragbiju 2003. godine (18%) jedina je momčad sa sjeverne polutke koja je ušla u najboljih 5, dok se momčad Novog Zelanda iz 1987. godine našla ispred momčadi Australije iz 1999. godine za poredak tri najbolje momčadi.

Ispitivanje je također otkrilo koje bi nacije, pored svoje, navijači ragbija rado vidjeli kao osvajače Webb Ellis trofeja. Kao najpopularnija nacija dokazao se Novi Zeland s 27% glasova, kojima je podršku dao Japan gdje je gotovo polovica (44%) ispitanika odabrala Novi Zeland. Iznenađujuće je da bi više od četvrtine engleskih navijača kao osvajače trofeja rado vidjelo svoje stare suparnike Wales.

 Do Svjetskog kupa u ragbiju 2015. preostalo je nešto više od mjesec dana, a ljubitelji ragbija iz cijelog svijeta proglasili su da će Dan Carter, ambasador kompanije MasterCard, biti najbolji igrač ovogodišnjeg turnira u Engleskoj. Ostali igrači za koje se očekuje da će ostaviti dojam uključuju velškog trkača Georgea Northa (14%) te irskog talismana Johnnyja Sextona (13%). U međuvremenu, kanadski ljubitelji ragbija proglasili su da će se najviše pričati o škotskom fullbacku Stuartu Hoggu.

Ann Cairns, predsjednica za međunarodna tržišta kompanije MasterCard, izjavila je: “Svjetski kup u ragbiju 2015. je najveći sportski događaj godine i MasterCard je oduševljen što može biti partner u događaju koji će zaista pružiti neprocjenjive trenutke i iznenađenja za navijače širom svijeta. Svake četiri godine Svjetski kup u ragbiju stvara nezaboravne trenutke koji će zauvijek živjeti u sjećanju ljubitelja ragbija širom svijeta. Ove godine, MasterCard će pomagati navijačima u stvaranju i slavljenju njihovih vlastitih sjećanja spajajući ih s neprocjenjivim iskustvima prije i tijekom Svjetskog kupa u ragbiju 2015.”

Izvješće o neprocjenjivim trenucima za MasterCard je izradio Motar London. Ispitano je više od 4.000 ispitanika iz 13 zemalja širom svijeta – Engleske, Irske, Škotske, Walesa, Francuske, Italije, Novog Zelanda, Južnoafričke Republike, Australije, Argentine, SAD-a, Kanade i Japana.

Midas Widget

Ostavite komentar