HTC VIVE u partnerstvu s Mozillom i AWS predstavlja prvi web preglednik u virtualnoj stvarnosti!

Novi preglednik besprijekorno se integrira s platformom Amazon Sumerian kako bi brzo izgradio i implementirao web-stranice u virtualnoj stvarnosti;
Fidelity Investments prvi će ponuditi pomoć potrošačima u analizi investicija i suradnji s drugim korisnicima na novoj platformi

Las Vegas, NV 8. siječnja 2019. – HTC VIVE™, predvodnik u room-scale virtualnoj stvarnosti (VR), danas objavljuje svoju prvu suradnju ovakvog tipa s Mozillom Firefox, AWS Amazon Sumerian i FidelityInvestments, koja će potrošačima omogućiti da unesu VR u svakodnevni život pružajući realistično iskustvo pretraživanja Interneta u virtualnoj stvarnosti. Firefox Reality postati će Viveovnativni VR preglednik te korisnicima zajamčiti sigurnost i privatnost.

Kako bi se web sadržaj jednostavno prenio u virtualnu stvarnost, HTC Vive surađuje i s Amazon Web Services (AWS), čiji Amazon Sumerian pruža programerima i tvrtkama alate za jednostavno stvaranje i pokretanje VR iskustava. Prva kompanija koja će na CES-u demonstrirati novu platformu bit će FidelityInvestments, koji će omogućiti potrošačima da pregledaju svoj portfelj u VR putem prilagođenog okruženja dizajniranog za novi preglednik.

“Naš je ovogodišnji cilj da po prvi put prenesemo svakodnevne računalne aktivnosti u VR”, rekao je Michael Almeraris, potpredsjednik odjela partnerstva i sadržaja u HTC VIVE. “Kroz suradnju s Mozillom i Amazon Web Services, zatvaramo prazninu u XR računalstvu (XR – Extended Reality), osnažujući korisnike Viveas više sadržaja u sustavima, a istovremeno omogućujući programerima i tvrtkama brzo stvaranje sadržaja za iste te korisnike.”

Mozilla Firefox

Surfanje Internetom danas je nespretno, a navigacija otežana. HTC Vive se okreće Mozillinom Firefoxu kako bi redefinirao viziju VR iskustva na webu. Ovo partnerstvo omogućuje potpuno optimizirano iskustvo pretraživanja Interneta u virtualnoj stvarnosti za brže i jednostavnije pretraživanje, pristup omiljenim VR web-lokacijama za kupnju, istraživanje, surfanje, gledanje videozapisa i još mnogo toga. Firefox će biti zadani internetski preglednik za Vive, Vive Pro i nadolazeći VIVE Cosmos.

“Raduje nas suradnja s Amazonom i HTC-om kojom ćemo potvrditi web kao najbolji način za doživljaj 3D sadržaja s Interneta na najboljim VR uređajima na tržištu,“ rekao je Sean White, direktor odjela istraživanja i razvoja uMozilli. „Na ovu platformu donosimo Firefox Reality kako bismo korisnicima omogućili sigurno, brzo i privatno iskustvo na sljedećoj generaciji hardvera.”

Amazon Sumerian

HTC Vive se udružuje i s Amazon Sumerianom kako bi na tržište uveo pravi web VR. Kroz ovu suradnju, razvojni programeri HTC Vivea moći će izraditi visoko realistične, VR-optimizirane web stranice, bez potrebe za specijaliziranim znanjima programiranja. Koristeći Sumerian, programeri će brzo zamisliti, testirati i objaviti VR-optimizirane web stranice trenutno dostupne internim testerima, autoriziranim korisnicima ili javnosti. Uz VR stranice, AWS i HTC planiraju integrirati Sumerian s Viveportom, što će ubrzati objavljivanje VR iskustava na platformi te ih učiniti dostupnijim krajnjim korisnicima.

“Razne industrije usvajaju XR tehnologije za širok raspon primjena, uključujući simulacije treninga, virtualne conciergeusluge, poboljšanu online kupovinu, virtualne ture i razgledavanja te još mnogo toga”, rekao je Kyle Roche, generalni direktor Amazon Sumeriana, AWS. “Stvaranjerealističnih XR iskustava dosad je od programera zahtijevalo specijalizirane vještine programiranja i učenje jedinstvenih specifikacija i proceduraimplementacije, što je bio otežavajući faktor. S HTC-om i Mozillom, omogućit ćemo programerima da brže izrađuju i distribuiraju VR aplikacije korištenjem samo preglednika i URL-a. ”

Fidelity Investments

Kako bi prikazao potpunpotencijal ovih suradnji, HTC Viveće na CES VR Showcaseu u hotelu Wynnugostiti FidelityInvestments. Prototip VR web stranice FidelityInvestments omogućit će financijskim korisnicima da urone u svoje investicije putem novih alata za vizualizaciju podataka, kao i kolaboraciju među korisnicima –primjerice, člana obitelji ili savjetnika od povjerenja.

“U FidelityInvestments smo posvećeni pomaganju ljudima da ostvare bolji život po pitanju financija. Stoga smo vrlo uzbuđeni što možemo istražiti mogućnosti novih tehnologija”, rekao je Adam Schouela, potpredsjednik odjela upravljanja proizvodima u Centru za primijenjenu tehnologijuFidelityInvestments. “Sposobnost investitora da u virtualnom okruženju surađuje s članom obitelji ili savjetnikom od povjerenja otvara nove mogućnosti za potrošače i njihov bolji uvid i interakcije s vlastitim financijama u budućnosti.”

 

Midas Widget

Ostavite komentar