Većina žena kaže da su frajeri s bradicom seksepilniji i da se za njima uvijek okrenu. Izgledaju im pametnije, jače, elegantnije i zgodnije.
Sve je više “dugobradih” muškaraca, ali istraživanja pokazuju da žene i dalje više padaju na one kraće, naizgled nemarne bradice. Čak su i muškarci priznali da se mnogo bolje i muževnije osjećaju kada nisu zapušteni, ali ni sasvim obrijani. Ta zlatna sredina je i dalje na cijeni.

 

View this post on Instagram

 

@lovingmalemodels – #AndresVelencoso #JavierDeMiguel #AntonioNavas #JonKortajarena and #OriolElcacho #modelossexyxx

A post shared by sexy man #modelossexyxx (@modelossexyxx) on

Provedena je anketa koja je obuhvatila pripadnike oba spola, starosti između 16 godina i 34 godine. Tema je bila – prednosti i mane golobradih muškaraca i onih s bradom. Žene su u većini rekle da su ‘frajeri’ s bradicom seksepilniji i da se za njima uvijek okrenu. Izgledaju im pametnije, jače, elegantnije i zgodnije. Osim toga, žene su izjavile da ih neobavezna bradica asocira na avanturizam, a to uvijek djeluje privlačno.
S druge strane, i muškarci, čak 75 posto ispitanih, izjavili su da se s bradom osjećaju muževnije i atraktivnije, dok je 68 posto njih reklo da ih čini posebnim.
M.Z.