Četiri međunarodno poznata futurologa predstavit će svoje viđenje budućnosti 2. listopada u Zagrebu s naglaskom na budućnost poslovanja, pametne gradove budućnosti, nove načine plaćanja i budućnost hrane, a u skladu s tematikom konferencije određeni broj kotizacija će se moći pribaviti i kriptovalutom.

Zagreb, 27. svibnja 2018. – Konferencija koja nas vodi u budućnost, Future Tense, održat će se 2. listopada u Zagrebu, a vodeći svjetski futurolozi otkrit će nam kako ćemo živjeti i poslovati u budućnosti. Morgaine Gaye, Gerd Leonhard, AricDromi i David Birchfuturolozi su koji će svoje viđenje budućnosti predstaviti u Laubi, kući za ljude i umjetnost, a nakon njihovih inspirativnih predavanja održat će se CEO future panel na kojem će predsjednici Uprava vodećih kompanija raspravljati o mogućnostima primjene futuroloških predviđanja u poslovnim modelima.

Konferencija će se održati u organizaciji agencije Komunikacijski laboratorij, a povodom najave konferencije vlasnica i direktorica Manuela Šola izjavila je: „Future Tense autorski je projekt Komunikacijskog laboratorija kojim želimo predstaviti vodeća svjetska futurološka predviđanja poslovnoj javnosti u Hrvatskoj, ali i ukazati na važnost promišljanja o mogućnosti primjene futuroloških predviđanja u poslovanju. Želja nam je napraviti odmak od uobičajenih tema te potaknuti aktivno promišljanje o budućnosti poslovanja kako kod predsjednika uprava velikih kompanija, tako i kod malih poduzetnika, ali i javne uprave. Na konferenciji ćemo predstaviti teme koje će biti relevantne svima navedenima.“

Future Tense konferencija predstavit će generalna futurološka predviđanja, ali će ujedno biti zastupljene i specifične teme poput pametnih gradova, predviđanja vezanih za industriju hrane, ali i razvoja novih načina plaćanja. Na tom tragu, određeni broj kotizacija za Future Tense konferenciju bit će moguće kupiti i putem kriptovaluta: Bitcoina, Ripplea i Ethera.

Važnost predstavljanja futuroloških predviđanja prepoznala je hrvatska poslovna zajednica, a istaknuo se Vipnet kao generalni pokrovitelj Future Tensa te tvrtke Addiko Bank, IN2, Zvijezda i ALD Automotive koje su odlučile partnerski podržati konferenciju uz generalnog medijskog pokrovitelja Novu TV, ali i medijsku podršku Yammat FM-a i Europlakata.

Poseban, futurološki predznak konferenciji Future Tense daje i njezin vizualni identitet specifičan po tome što se u svojoj digitalnoj inačici, u realnom vremenu mijenja, ovisno o korištenju hashtagova iz cijeloga svijeta na društvenoj mreži Twitter vezanih uz temu budućnosti.

Upravo brojne tvrtke na međunarodnoj razini zapošljavaju futurologe kao savjetnike, posebno u procesu upravljanja rizicima. Futurulozi kreiraju predviđanja na temelju brojnih analiza, a do spoznaja dolaze propitkivanjem kakve bi se promjene trebale dogoditi kako bi se ostvarila zamišljena stanja ili pojave u budućnosti.

Više informacija o konferenciji potražite na www.futuretense.eu