IKEINA SPÄNST ograničena kolekcija

Ulična moda i sport dolaze u robnu kuću IKEA s novom SPÄNST ograničenom kolekcijom, ali i prvim IKEA skateboardom

IKEA pokrenula ograničenu kolekciju za aktivne, urbane životne stilove, razvijenu u suradnji s dizajnerom Chrisom Stampom iz L.A.-a

IKEA se bavi istraživanjem svakodnevnog života; kod kuće ili izvan nje. Bez obzira na to imaš li aktivan stil života i želiš prilagoditi svoj dom njemu ili jednostavno želiš uživati u određenoj vrsti dodatne opreme kao što su, primjerice, tenisice, IKEA donosi rješenja svojom novom kolekcijom. Lansiranjem ograničene kolekcije SPÄNST, IKEA ulazi na ulice i u sport, istražujući subkulture, poputkolekcionara tenisica, skejtera ili aktivnih urbanih stilova. IKEA daje krila tvojim težnjama. Ili, u ovom slučaju, kotače.

Dizajnirana u suradnji s Chrisom Stampom, modnim dizajnerom i kreativnim direktorom robne marke Stampdiz L.A.-a, SPÄNST utjelovljuje što znači organizirati i prikazati omiljenu i najcjenjeniju imovinu. Bilo da je riječ o skateboardu, jakni koja bi se mogla smatrati umjetničkim djelom ili pak cipelama koje izgledaju sve bolje što ih više nosimo – ova je kolekcija način kojim možeš razotkriti svoj životni stil i pokazati ga kod kuće jednako umješno i s ponosom, kao i izvan svoja četiri zida.

Ideja u pozadini kolekcije je da IKEA ponovno razotkrije kako mlađi, estetski potkovani, osviješteni potrošači, organiziraju svoj ormar i dodatke kod kuće”, rekao je Chris o kolekciji. „Želim da budu ponosnina način kojim pokazuju svoju odjeću i obuću, omogućujući im da cijene svaki svoj predmet jednako kao i kada ih nose”, kaže Chris i dodaje kako mu je IKEA omogućila da unese novu perspektivu na globalno tržište interijera.

Spajanjem Chrisove vizije i tvrtke IKEA, SPÄNST donosi svježinu sportskih materijala putem različitih medija – od neophodne odjeće do namještaja. Inspirirajući se konkretnim, prirodnim i organskim oblicima, kolekcija uključuje proizvode za pohranu stvari, poput transparentne kutije za cipele (179,90 kn), stalka za odjeću (999 kn) i ormara od metalne mreže (1499 kn). No, to nije sve – SPÄNST također uvodi nekoliko novih, možda i neočekivanijih proizvoda, poput majice kratkih rukava, kapa i majica s kapuljačama (od 29,90 do 179 kuna), kao i prvog IKEA skateboarda ikada (599 kuna) te košašrkaškog koša (229 kn). Ovi ekskluzivni predmeti dio su IKEA kolekcije i dolaze u svega nekoliko komada, pa ako želiš skejtati IKEA stilom, požuri se!

Dio suradnje bila je i poljska slobodna dizajnerica, Maja Ganszyniec, česta suradnica tvrtke IKEA. Maja, koja je stekla diplomu na londonskom kraljevskom koledžu umjetnosti te vodi dizajnerski studio u Varšavi, održava blisku vezu s tvrtkom IKEA od 2014. godine.“Pokazalo se da Chris i ja imamo vrlo slične ideje za kolekciju i njezin izgled. Željeli smo poboljšati mladi urbani stil života i podržati ljude koji su aktivni. To je bila naša polazna točka. Danas biste mogli doći kući, primjerice, saskejtanja, iz parka, drugih sportova ili joge – i onda završite s vlažnom sportskom odjećom, a pritom dijelite s nekime sićušni stan”, kaže dizajnerica Maja Ganszyniec.

Kolekcija uključuje i povišeni stol s nogarima (1998 kn), odličan za DJ-iranje te potporanj (449 kn) na koji ćete se moći nasloniti nakon rada (ili DJ-iranja).

SPÄNST, što znači elastičnost na švedskom,ograničena je kolekcija koja istražuje kako urediti aktivno, urbano gnijezdo današnjice, i u zagrebačkoj robnoj kući bit će dostupna od 27. travnja te uskoro i online.

 

 

Midas Widget

Ostavite komentar