S posebno svečanim povodom, na dan kad se obilježava rođendan Kneževe palače, u Zadru je proteklog vikenda održana modna revija Cataleya by Schwarzkopf & Silan. Dizajnerica koja stoji iza ovog poznatog zadarskog branda, Martina Ješe, među poznatim Hrvaticama ima brojne obožavateljice koje vole njezinu profinjenu eleganciju s daškom romantike. Upravo takva je i aktualna kolekcija branda Cataleya koji je na reviji u Zadru predstavio žensku kolekciju u kojoj su uglavnom prisutne haljine i kombinezoni, a pravo iznenađenje na pisti bila je muška kolekcija za koju je zaslužan Vedran Ješe. S velikim zanimanjem prvu samostalnu zajedničku reviju bračnog para Ješe u Zadru su pratili i poznati gosti: voditeljica Antonija Stupar Jurkin, glumica Tamara Šoletić, zadarski miljenik Duško Lokin, voditeljica showa Mala sestra Paula Sikirić, saborska zastupnica Grozdana Perić, poduzetnica Zdenka Zrilić i brojni drugi ljubitelji zadarskog modnog branda.

Proslavljeni zadarski košarkaši i nogometaši, sportske su terene na jedan dan zamijenili modnom pistom noseći komade iz najnovije linije Cataleya sport koju krasi vrhunska kvaliteta i udobnost. U stvaranju sportske linije sudjelovao je i poznati bivši nogometaš Vedran Ješe, koji je u modnom businessu najveća podrška supruzi Martini.

Ženske dio kolekcije ove sezone inspiriran je holivudskim glamurom, a naglašeni su ženstvenost, karakter i osobnost. Zadarska dizajnericastvara kreacije za žene koje vole eleganciju i profinjenost, ali se ne boje poigravati s krojevima i bojama. Vrhunska izrada i fokusiranost na detalje karakterizira modnu viziju Martine Ješe, koja u svojim kreacijama vidi modernu, samouvjerenu ženu koja odjećom izražavastav i osobnost. Ješe je oduševila publiku u Zadru, koja je unutar povijesne jezgre i kamenih zidina, imala priliku vidjeti dizajn koji osvaja glamurom i elegancijom. Modeli koji savršeno naglašavaju liniju tijela odlično funkcioniraju i u dnevnim i u večernjim varijantama. „Ja volim raditi odjeću u kojoj se žene osjećaju nesputano, slobodno, samouvjereno i koja stvara lijepe oblike zahvaljujući neobičnim potezima u konstrukciji. Žene koje vole Cataleya brand vole se osjećati posebno i vole komunicirati svoju osobnost kroz odijevanje i stil. Takva je i ova kolekcija koju smo prikazali u jedinstvenom prostoru stare kamene palače u mom prekrasnom rodnom Zadru što mi je posebno drago“, izjavila je dizajnerica Martina Ješe nakon revije.

Modna revija održana je pod pokroviteljstvom brandova Schwarzkopf i Silan. Ove godine Schwarzkopf slavi 120. godina postojanja i 120 godina strastvene predanosti najprirodnijem ljudskom izražavanju osobnosti, ukusa, mode i duha vremena, za našu kosu. Istovremeno, Schwarzkopf otvara novo poglavlje u svojoj povijesti i podržava novu definiciju ljepote – izvan masovnih ideala, savršenstva i nedostižnih uzora. Stil postaje ogledalo raspoloženja, trenutaka i događaja. Eksplozija individualnih izražaja oblika – beskrajni kozmos svakodnevnih inspiracija.