Modni brand Marc O’Polo ove godine slavi 50 godina postojanja i više od 20 godina otkako je dostupan u Hrvatskoj, a 11 umjetnika kreiralo je limitiranu kolekciju povodom 50. obljetnice branda

Inovativna ideja nastala je u Švedskoj 1967. godine na inicijativu trojice prijatelja, Rolfa Linda, Götea Hussa i Jerryja O, sa željom da pokrenu brand koji će stvarati odjeću od najkvalitetnijih prirodnih tkanina namijenjenu ljubiteljima minimalizma. Inspiraciju za ime branda osnivači su pronašli u svjetski poznatom istraživaču i trgovcu Marcu Polu, prvom Europljaninu koji je proputovao put svile. No dečki su željeli napraviti twist pa je tako Marco Polo postao Marc O’Polo po uzoru na jednog od osnivača, Jerryja O, čije su ime ljudi često krivo pisali Jerry O’.

Upravo je famozni O’ glavni motiv nove limitirane kolekcije majica zaproljeće/ljeto namijenjene ženama i muškarcima koju potpisuje 11 umjetnika iz cijelog svijeta: Amit Greenberg, Yelena Yemchuk, Chris Turnham, KR (Craig Costello), Langley Fox, Jean Julien, André Saraiva, Walter Schmoegner, Herms Fritz, Hollis Brown Thornton i Yuval Cohen.

 Među 11 velikih krije se i praunuka velikog Ernesta Hemingwaya (Langley Fox), istaknuti austrijski dizajner postera Herms Fritz i Chris Turnham, umjetnik iz Los Angelesa koji se u oslikavanju znaka O’ poigrao s jagodama, jednim od zaštitnih znakova branda Marc O’Polo.

Uz kolekciju O’,u trgovinama Marc O’Polo u Centru Cvjetni i u trgovačkom centru Westgate nalazi se i nova kolekcija za žene i muškarce za proljeće/ljeto koja je prepoznatljiva po jednostavnim linijama, casual lookovima i najkvalitetnijim prirodnim materijalima koji slijede filozofiju branda – Follow your nature.

 Događanje su posjetile i brojne poznate osobe – Filip Juričić, Edita Misirić, Antonija Stupar Jurkin, Mirna Zidarić, Una Zima, Romano Decker, Petra Kurtela, Nikolina Lacković, Ana Radišić, Tihana Harapin Zalepugin i mnogi drugi.