HTC VIVE predstavlja vrhunska samostalna VR i 5G rješenja na MWC

BARCELONA – 22. veljače 2019. – HTC VIVE™ predstavio je VIVE Focus Plus, najnoviji premium VR hardver za poslovno tržište. Vive je nadogradio postojeći “six-degrees-of-freedom” (6DoF) Focus set te uključio dual 6DoF kontrolere, omogućujući korisnicima potpunu interakciju s virtualnim okruženjem s istom slobodom kao i na PC VR uređajima. Vive Focus Plus unaprijeđen je omogućavanjem 6DoF kontrola, koje pomažu u izradi iskustava koja će poboljšati razne poslovne aplikacije, kao što su treninzi ili razvoj proizvoda. Ova unapređenja će programerima olakšati prilagodbu postojećih PC VR aplikacija novom sustavu, a istovremeno je učiniti znatno prenosivijom i
prirodnijom za korištenje.

Brišući granice između stvarnosti i virtualne stvarnosti, Focus Plus korisnicima donosi veći komfor i potpunu poslovnu podršku. Boljim prianjanjem na glavu, Focus Plus nudi dodatni komfor i postavlja temelje za dulje sesije u VR-u koje su potrebne komercijalnim korisnicima. Na glavni set također se isporučuje uz nekoliko profesionalnih značajki, koje uključuju Kiosk Mode, podržano praćenje pogleda i alate za upravljanje uređajem za daljinsko praćenje i upravljanje višestrukim naglavnim setovima u isto vrijeme. Set će biti dostupan za kupnju od drugog tromjesečja 2019. na www.vive.com, i to na 25 tržišta diljem svijeta, s podržanih 19 jezika. U Europi, proizvod će se isporučivati u paketu s poslovnom licencom i jamstvom za komercijalnu uporabu Advantage.

Pogonjen platformom VIVE WAVE sa sadržajem iz VIVEPORT-a, pretplatnici će imati pristup rastućoj zbirci nedavno predstavljene ponude Viveport Infinity. Viveport Infinity je prva neograničena pretplata za VR, u kojoj članovi za samo jednu, nisku cijenu mjesečne pretplate, mogu istraživati u širokom rasponu VR igara, aplikacija i iskustava. Kao dodatak platformi Vive Focus Plus, Viveport Infinity je
kompatibilan s vrhunskim računalnim VR sustavima, kao i s punim spektrom VR setova koji podržavaju WAVE. Kad se usluga pokrene 2. travnja, članovi će moći koristiti jedan račun za cijeli portfelj VR uređaja koje posjeduju.

NOVI, INOVATIVNI KONTROLERI
Focus Plus nudi dva intuitivna ultrazvučna 6DoF kontrolera, s analognim okidačem koji omogućuje kontrolu objekata ili interakcije s osjetljivošću na pritisak, što omogućuje doista realistično iskustvo. Dodatno, uz pomoć platforme WAVE i SDK alata, prilagodba s PC VR sustava na Vive Focus Plus programerima će biti relativno jednostavna.