Iako se kraj prosinca već bliži, na najljepšem krovu grada zabava ne prestaje jer ovaj petak posjetitelje grije najpoznatiji funk bend, Songkillers. Autorski bend, koji iza sebe ima 20 godina zajedničkog rada što potvrđuju mnogi izdani albumi, ali i vrlo uspješne glazbene suradnje, svoje fenomenalne hitove izvest će u petak na Adventu u Klovićevim dvorima.

Nezaobilazna adventska lokacija tako će na najljepšoj pozornici grada, obogaćenoj više od 100 000 lampica koje sponzorira HEP,ugostiti izvanredne Songkillerse, a u subotu, pak, ekipu iz banda Chick Stick. Nakon slavljeničkog vikenda,u glazbenom programu brojne posjetitelje ovog gornjogradskog adventa čekaju atraktivni bandovi do kraja godine – TRAM11 i finalno Ljetno kino s kojim će posjetitelji ući u 2019. godinu. Obilje vrhunskih specijaliteta koje nude adventske kućice, svakodnevno šire mirise po cijelom platou zbog kojih posjetitelji, ali i slučajni prolaznici ne mogu odoljeti degustiranju. Sarma to go, buncburger, meso od istarskog boškarina, tartufi, kroketi punjeni sirom i pancetom, kobasice u domaćem pecivu, germknedle, samo su neki od slasnih delicija koje se mogu pronaći na platou, a u najpopularnijem kutku među ljubiteljima slatkog „Šećer na kraju“ neizbježni su tradicionalni deserti poput palačinki, ali i razni dosad neviđeni slatkiši adventske ponude.

Najveća senzacija koja je obilježila ovogodišnji Advent u Klovićevim dvorima i upotpunila čaroliju Gornjega grada let je Djeda Božićnjaka u kojeg su ove zime povjerovali i dežurni Grinchevi. Kinder je odlučio razveseliti sve posjetitelje,a posebno one najmlađe i uz pomoć mobilne aplikacije Equinox AR prototype omogućiti svima nezaboravne trenutke praćenja sobova i djedice koji dolaze iz daleke Laponije. Nakon što su u prvih 20 dana osvojili društvene mreže, tradicionalni okvir za fotografiranje i tri nova foto pointa nezaobilazna su mjesta za obilježavanje najljepše adventske fotografije, ali i prekrasnih uspomena. Stoga ne čudi da je na Instagramu Advent u Klovićevim dvorima već u prvim danima proglašen Adventom s najboljim pogledom.

Osim nezaobilaznog fotkanja i dobrog provoda uz velika glazbena imena, na Klovićevim dvorima oduševili su se i filmofili i zaljubljenici u umjetnost. Adventsko kino smješteno u atriju Klovićevih dvora, svakodnevno prikazuje božićne filmove za cijelu obitelj, a posjetiteljima su također dostupne bajkovite ilustracije Zdenka Bašića s motivima poznatog romana Augusta Šenoe Zlatarevo zlato.

Za one koji adventske lokacije vole obići tijekom jutra, „Šećer na kraju“ vikendom ujutro sve ljubitelje kave poziva na Barcaffe zonu kako bi neodoljivim mirisom i okusom najfinije kave zagrijali hladna zimska jutra.

Sve informacije o programu Adventa u Klovićevim dvorima, rasporedu koncerata i radnom vremenu dostupne su na stranici: https://www.facebook.com/adventuklovicevim/