alnatura

Zdrava prehrana doprinosi zdravom  organizmu, te tako tijelu daje potrebnu energiju za cijeli dan. Stručnjaci uvijek iznova ponavljaju da je doručak najvažniji obrok u danu. Zdrav početak dana uz kvalitetan doručak utječe na naše raspoloženje, kao i na pamćenje i razinu koncentracije, a ujedno smanjuje i razinu stresa.  Ručak i večera obavezno trebaju sadržati proteine i dosta povrća, dok je za užinu dozvoljeno unijeti i određenu količinu šećera, najbolje prirodnog porijekla.

alnatura2

Za zdravi obrok potrebno je samo nekoliko minuta, a pruža mnogo mogućnosti kombiniranja raznih zdravih namirnica. Brzi obrok koji je ujedno i dobar izvor važnih hranjivih sastojaka, proteina i vlakana, idealan je saveznik našeg imuniteta!

Zdrav i brzi obrok može se napraviti kombinacijom raznih namirnica – od omiljenog sezonskog voća, čokolade, mljevenih orašastih plodova ili povrća, a u nekoj slanijoj varijanti izvrsnu kombinaciju čine razne tjestenine, umaci i začini.

Kombinacija namirnica može biti skoro pa neograničena. Alnatura asortiman visokokvalitetnih organskih proizvoda, koji potječu iz strogo kontroliranog ekološkog uzgoja, nudi kvalitetnu BIO hranu, provjerene nutritivne vrijednosti i punog okusa , idealnu za savršeni obrok.

Izbor raznolikih Alnatura organskih proizvoda može biti i izvrsna inspiracija za svakodnevni meni.

Primjerice, za „super obrok“ upotrijebite trenutno najpoznatiju superhranu na svijetu – goji bobice. Bogate antioksidansima, aminokiselinama i esencijalnim masnim kiselinama, goji bobice imaju izuzetno veliku razinu vitamina C, željeza i mnogih drugih nutrijenata.

Za osobe koje ne podnose gluten ni laktozu odličan izbor čini bademovo mlijeko.  Može se koristiti i samostalno kao osvježavajući i hranjivi napitak, ili ga se može jesti uz zdrave pahuljice i u raznim slasticama.

Odličnu nutritivnu vrijednost i cjelovite proteine sadrže popularne chia sjemenke. Bogat su izvor antioksidanata, omega 3 masnih kiselina, alfa linolenske kiseline, topivih i netopivih vlakana, minerala, te vitamina B skupine.

Veliku svestranost u pripremanju hranu,  i pržene i kuhane, bilježi kokosovo ulje, trenutni svjetski hit, koji se koristi i u kozmetičke svrhe ako anti-age pripravak.

Ponuda Alnaturinih proizvoda od sada se tako može pronaći u ukupno 86 BIPA drogerija.