9 načina kako lakše preboljeti prekid!

Raskidi su vrlo traumatični. Ne postoji priručnik s uputama za navigaciju što i kako dalje. Sasvim je ‘okej’ da si priuštite sladoled, da se osjećate i tužno i čudno. Sve je to dio oplakivanja onoga što je nekad bilo.

Iako je istina da se svaki raspad ne pretvara u potpuni slom, neki od njih su izuzetno teški za podnijeti. A nakon tih stvarno mučnih scena, najmanje što možemo učiniti za sebe je dopustiti si da uživamo više u drugim stvarima koje će nam pomoći da prebrodimo teško razdoblje. Evo zbog kojih stvari se nebi uopće trebali osjećati loše: Izbjegavanje uobičajene rutine Ponekad je pauza od rutine upravo ono što nam je potrebno da se otarasimo ‘bluesa’ nakon što odnos završi.

Jadanje prijateljima

Tvoji prijatelji žele biti tu za tebe. To je smisao imati prijatelje! Najvjerojatnije si i ti bila tu za njih kada im je bilo potrebno i biti ćeš i nadalje kada im bude bilo potrebno. I nemoj se zbog toga loše osjećati kad nazoveš svakog od njih kako bi im ispričala sve iste detalje.

Dopušteno ti je da uživaš u hrani! 

Nije vrijeme da brojiš kalorije. I ne zaboravimo da je znanstveno dokazano da čokolada budi u nama bolje raspoloženje.

Isplači se

U redu je plakati. Pustite te emocije van, kako bi ih se moglo osjetiti, a onda da ih se može pustiti.

Nedostaje ti bivši? To je u redu! Suoči se s tim, vas dvoje ste imali lijepih trenutaka. Ako niste, suočavanje s ovim raskidom sada ne bi bio bolan. Nemojte se osjećati loše ako se uhvatite da razmišljate o tome kako vam je bilo lijepo. Samo zapamti, i ovo će proći.

Blokiranje bivšeg na svim društvenim mrežama 

Pogled na lice bivšeg može te tjerati na mučenje. Zbog toga smo zahvalni što su nam društveni mediji dodijelili gumb ‘blok’. mogućnost da praktički izbrišete ljude može biti najbolja stvar u digitalnom svijetu. Kad je gotovo, gotovo je i nitko nema vremena za poruku ‘Nedostaješ mi’ u 2 sata ujutro koja stvarno ne znači ništa kad osvane dan.

Pomiješani osjećaji o prekidu

Ako se u jednom trenutku osjećaš fantastično, kao da si spremna preuzeti kontrolu, to je fantastično! Ali ako taj osjećaj prođe i ako se u petak navečer osjećaš kako nbi najradije ležala u krevetu gledajući filmove dok se maziš sa svojim psom, i to je u redu.

Napokon prihvaćanje

Posljednja stvar zbog koje se ne trebaš nikada osjećati loše je trenutak kada si konačno spremna krenuti dalje. Nakon što si učinila sve kako bi procesuirala svoje emocije i naučila odgovarajuće životne lekcije, biti u mogućnosti otpustiti je lijepa stvar. Kada taj trenutak dođe, zagrli ga bez trunke krivnje. Sada si slobodna i spremna na novu ljubav!

 

Midas Widget

Ostavite komentar