Etički kodeks L’Oréala nagrađen Grand Prixom za transparentnost

25. rujan 2017.- Etički kodeks kompanije L’Oréal nagrađen je Grand Prixom za transparentnost (Grand Prix de la Transparence – Charte Éthique) tijekom osme dodjele Grand Prixa za transparentnost (Grand Prix de la Transparence -Transparency Grand Prix). Ova prestižna nagrada se dodjeljuje temeljem rezultata Studije o transparentnosti koja svake godine nastaje u okviru javne financijske dokumentacije kompanija izlistanih na francuskoj burzi prema SBF 120 odnosno tržišnom indeksu francuske burze. U ime L’Oréala nagradu su primili član Upravnog odbora Xavier Fontanet i stariji potpredsjednik kompanije i povjerenik za etiku Emmanuel Lulin.

Jean-Paul Agon, glavni i izvršni direktor L’Oréala izjavio je: ”Ponosni smo što je znanstveni i neovisni Grand Prix odbor izabrao naš etički kodeks. L’Oréal i svi njegovi zaposlenici, počašćeni su što je prepoznata kvaliteta i važnost etičkog kodeksa za našu tvrtku.”

L’Oréal je utemeljen na snažnim etičkim načelima koje utječu na njegov razvoj i izgradnju ugleda: integritet, poštovanje, hrabrost i transparentnost. L’Oréal-ova ambicija je biti uzorna svjetska kompanija koja integrira etiku u samo srce svog poslovanja. Tako svake godine kompanija organizira Dan etike pa će i ove godine 10. listopada zaposlenici L’Oréala diljem svijeta biti u mogućnosti sudjelovati u live webchatu s generalnim direktorom Jean Paul Agonom te postaviti svojim generalnim direktorima pitanja i prijedloge na temu etike.

”Budućnost korporativne komunikacije ovisi o integriranim financijskim i etičkim informacijama. Na temelju važećih propisa, takve informacije trebaju biti pedagoške i transparentne. Kvaliteta i jasnoća etičkog kodeksa jasno ukazuje na to da je L’Oréal vođa u tom pogledu”, izjavio je Laurent Rouyrès, predsjednik Labradora i organizator Grand Prixa.

Više saznajte na: http://www.loreal.com/group/governance/acting-ethically/code-of-ethics–a-guide-for-action

Da se podsjetimo:

  • 2000. L’Oréal je bio jedna od prvih tvrtki u Francuskoj koja je uspostavila etički kodeks te imenovala glavnog direktora za etiku 2007. koji izvještava predsjednika i izvršnog direktora.
  • 2008. predsjednik i izvršni direktor L’Oréala, Jean-Paul Agon, dobio je prestižnu nagradu Stanley C. Pace za vodstvo u etici.
  • 2014. L’Oréal je izdao treće izdanje etičkog kodeksa koji je dostupan na 45 jezika, Brailleovo pismo na engleskom i francuskom te novu etiku e-učenja na 22 jezika.
  • 2015. L’Oréalov potpredsjednik i glavni direktor za etiku, Emmanuel Lulin, primio je prestižnu Carol. R. Marshall nagradu za inovaciju u etici.
  • L’Oréal je Global Compact LEAD tvrtka, jedna od 100 tvrtki koje su uključene u indeks dionica Global Compacta 100, potpisnika načela za jačanje žena, inicijative UN Woman i UN Global Compact te podržava UN-ov održivi razvoj.
  • Jednom godišnje L’Oréal organizira etički dan u kojem svi njihovi zaposlenici mogu razgovarati s predsjednikom i izvršnim direktorom te glavnim direktorom za etiku.
  • 2017. L’Oréal je osmi puta prepoznat kao najutjecajnija svjetska tvrtka te je jedna od dvije vodeće kompanije u industriji ljepote i zdravlja na temelju poslovnih etičkih standarda i prakse.

A.M.

Midas Widget

Ostavite komentar