Otkrijte blagodati masaže s pindama

Ivana Paić – Karega otkriva tajne masaže s pindama

ivana-paicS obzirom na to kako me često pitaju o masaži s pindama, relativno nepoznatoj kod nas, odlučila sam ovim putem pojasniti kako ona izgleda i u čemu pomaže. Napominjem kako je ova vrsta masaže izrazito djelotvorna u rješavanju slabe cirkulacije te osvježava i oporavlja kožu. Osim toga, opušta mišiće i neutralizira negativnu energiju koja je danas sve češći izvor raznih zdravstvenih problema.

U kozmetičkom salonu Tia Flores masaža s pindama jedna je od omiljenijih, zato što nakon nje vidimo kako klijenti iz salona izlaze preporođeni. Pinde su male „vrećice“ koje ispunjavamo biljem, cvijećem i voćem, grijemo na vrućoj pari te dinamičnim i kratkim pokretima nanosimo na tijelo.

Kako inspiracija za ovu masažu dolazi iz sjevernoistočne Azije, ljudi u Hrvatskoj nažalost nisu toliko upoznati s njom i iz svog iskustva mogu reći kako se češće odlučuju na provjerene varijante masaža. Masažu s pindama treba dodatno promovirati kod nas kako bi što više osoba upoznali s njenim blagodatima, a svakakao je preporučujem osobama koje imaju problema s cirkulacijom, bolovima u leđima, ramenima i vratu, kožnim problemima i osobama koje se bore s nedostatkom energije. Ona provjereno ima čaroban učinak za kožu i cjelokupan organizam.

Najveće pinde koristimo za veće površine kože poput leđa, ramena i trbuha, dok srednje i manje pinde koristimo za masažu mišića, zglobova i ostalih dijelova tijela. Naravno, želim istaknuti kako pinde stvaraju ugodu, ne iritiraju niti su prevruće za kožu.

Inače, masaža je podijeljena u tri glavne faze. U prvoj fazi tijelo masiramo prethodno zagrijanim biljnim uljem koje ga opušta, a zatim kreće masaža biljem napunjenim pindama koje poboljšavaju cirkulaciju, rješavaju bol u mišićima, zglobovima i regeniraju kožu. Na kraju, dodatno masiramo tijelo kako bi se uklonile mrtve stanice kože. Osim toga, možemo ponuditi i piling kojim se postiže sjaj i mekoća kože.

Kožu je tijekom i nakon ljetnih mjeseci veoma važno pravilno tretirati i njegovati. Ona je nakon djelovanja jakog sunca i morske soli iscrpljena i isušena, a vjerojatnost uočavanja bora je dosta visoka. Potrebno je stoga reagirati na vrijeme i vratiti fleksibilnost kože, što se izrazito djelotvorno postiže masažom s pindama.

Sve osobe koje masiraju ovom tehnikom prošle su posebnu obuku, a kada se odlučite za masažu pindama preporučit ćemo vam, ovisno o potrebi i željama, trebate li masažu cijelog tijela ili bi bilo djelotvornije da se fokusiramo na određeni dio tijela kojeg je potrebno tretirati (primjerice ozlijeđeni dio).

Priuštite si masažu s pindama kako biste otklonili bol, zaboravili brige i opustili um i tijelo.

Ivana Paić  Karega

Kozmetički salon TIA Flores idealno je mjesto za vaše uljepšavanje i rješavanje estetskih problema uz pomoć vrhunskih kozmetičkih preparata. Osim tretmana za njegu lica i tijela, brinemo o ljepoti vaših ruku i stopala, pomoću estetske pedikure

Midas Widget

Sljedeći članak >
PRIČA IZ ORMARA

Ostavite komentar