Novi trend u objavi fotografija fotomodela – nema Photoshopa

photoshop

Ukoliko ste ikada prelistali bilo kakav magazin ili prošli pored nekog reklamnog postera (a vjerojatnost da niste je gotovo ravna nuli), zasigurno ste bar jednom u životu i osjetili zavist prema osobama sa savršenim proporcijama, savršenim osmijehom… koje nas gledaju s tih plakata.

Ova zavist se javlja jer gledamo u nerealno prelijepe modele i poznate ličnosti sa zategnutom kožom bez nepravilnosti i savršenim tijelima. Međutim, nemojte upasti u ovu zamku marketinškog svijeta.

Nemojte se ni loše osjećati, jer se oni koriste Photoshop-om da bi eliminirali akne, linije i suvišne kilograme. Međutim, kompanija Boohoo je odlučila prekršiti pravila ovog starog biznis modela, a ovaj potez je naišao na odobravanje širom interneta. Brend je postavio fotografije modela koji ponosno pokazuju svoje strije, bez trikova Photoshop-a.

Iako oni nisu prva kompanija koja je uvela kampanju u kojoj prikazuju “prave žene”, ljudi su entuzijastično podijelili svoju zahvalnost i oduševljenje kroz pozitivne komentare i dijeljenje na društvenim mrežama.

M.Z.

Midas Widget

Ostavite komentar