Zimske kozmetičke radosti – kemijski piling

ipk

Hladnije vrijeme, osim uživanja u prvim pahuljama i kuhanom vinu, donosi neke neočekivane prednosti za njegu kože lica i tijela. Jedna od njih je kemijski piling, tretman koji se inače ne prakticira tijekom ljetnih mjeseci, jer visoke temperature i izlaganje jakom suncu mogu ozbiljno oštetiti nježnu kožu lica nakon djelovanja kemikalija.

Svrha ovog pilinga je uklanjanje starih te poticanje rasta novih stanica kože, a rezultat je sjajnija, zdravija i ljepša koža. Ima li boljeg početka godine od „nove“ kože koja blista spremna za izazove novogodišnjih odluka?

Postoji niz razloga za prakticiranje tretmana kemijskim pilingom, kako medicinskih, tako i estetskih, no najčešći razlozi osoba koje se odlučuju na regenerirajući tretman su akne i ožiljci nastali njihovim uklanjanjem, oštećenja kože lica i vrata uslijed pretjeranog izlaganja suncu (fotooštećenja kože) te ublažavanje bora.

Pilinzi će kožu učiniti glađom, izblijediti smeđe mrlje i ujednačiti ten kože te općenito učiniti da površina kože izgleda svježije i mlađe.Važno je ipak naglasiti da kemijski piling ne utječe na smanjenu vidljivost krvnih žilica ni proširene pore te ne djeluje kao face-lifting.

Postupak kemijskog pilinga podrazumijeva nanošenje kemijskog agensa, kemoeksfolijatora koji uklanja stare stanice epidermisa(vanjski sloj kože) i dermisa(vezivno tkivo koje se nalazi između epidermisa i hipodermisa) s ciljem uklanjanja površinskih nedostataka. Kontroliranom kemijskom opeklinom epidermisa i/ili dermisa dolazi do epidermalne regeneracije i remodeliranja kolagenih i elastičnih vlakana.

Ovisno o dubini prodiranja, kemijski pilinzi se dijele na površinske, srednje duboke i duboke pilinge.

Površinski piling potiče epidermalni rast nakon uklanjanja epidermisa bez odumiranja stanica u živom tkivu. Srednje duboki piling djeluje intenzivnije u površinskom dijelu dermisa, dok duboki pilingu dubokom dermisu potiče stvaranje novog kolagena i osnovnih gradivnih komponenti kože.

Epidermis se obnavlja iz žljezdanih struktura smještenih u dermisu pa je zbog velikoga regenerativnog potencijala to područje izuzetno pogodno za piling.

Važno je upoznati klijente i s mogućim nuspojavama jer njihova očekivanja moraju biti realna. Najčešće nuspojave su  crvenilo, blago ljuštenje kože, a u nekim slučajevima i krastice koje se uglavnom povuku u roku nekoliko dana nakon tretmana. Nakon dubokog kemijskog pilinga nuspojave su izraženije, a time je i vrijeme oporavka dulje.

Dakle, kemijski piling svakako je najbolja opcija ukoliko se želite riješiti ožiljaka, ujednačiti ten i povratiti svojoj koži mladenački izgled te izbjeći skupe estetske tretmane. Dođite u kozmetički salon Tia Flores i prepustite se stručnom rješavanju sitnica koje vas dijele od zdravog i svježeg izgleda.

Ivana Paić Karega

###

Kozmetički salon TIA Flores idealno je mjesto za vaše uljepšavanje i rješavanje estetskih problema uz pomoć vrhunskih kozmetičkih preparata. Osim tretmana za njegu lica i tijela, brinemo o ljepoti vaših ruku i stopala, pomoću estetske pedikure, manikure i ugradnje umjetnih noktiju te najmodernijih LCN trajnih lakova.

Midas Widget

Ostavite komentar