Zimnica u Lesnini – pečat vlastitog kulinarskog umijeća

U zdravoj prehrani voće i povrće zauzimaju važno mjesto i trebali bi biti sastavni dio svakodnevnih obroka. Tijekom zimskih mjeseci oskudijevamo sa svježim namirnicama, stoga je zimnica prava blagodat! Pravilo oko kojeg će se složiti svaka domaćica jest da je za dobru zimnicu važna kvaliteta voća i povrća, dobra ambalaža i suho mjesto na kojem se ona čuva.

lesnina

Za početak, sve staklenke i boce, kao i gumeni prsteni trebali bi se pregledati kako ne bi bili oštećeni, a da bi se hrana kvalitetno pohranila i važni sastojci poput C vitamina očuvali. Već u početnoj fazi za pranje i držanje voća ili povrća treba upotrebljavati porculansko ili plastično posuđe, a za rezanje noževe od nehrđajućeg čelika. Također, ne treba zaboraviti niti na čiste kuhinjske krpe i pribor koji se koristi za spravljanje zimnice.

Povrće i voće koje se želi kiseliti mora biti zdravo, neoštećeno, čisto i ne prezrelo. Jako zrelo voće upotrebljava se za spremanje soka, a čvršće za pripremanje kompota. Što se recepata tiče najbolje je savjet potražiti od naših baka ili zaviriti u neku staru kuharicu, i ukusna zimnica koja nosi pečat osobnog umijeća neće izostati.

Lesnina je i ove jeseni za ljubitelje pekmeza, marmelada, džemova i ukiseljenog povrća pripremila staklenke raznih veličina i boce za sokove od stakla sa silikonskim prstenom koji garantira dugotrajnost čuvanja domaćih specijaliteta. Lesnina nudi i sav ostali pribor za kuhanje zimnice poput lonaca različitog promjera, nehrđajućih noževa, kuhinjskih vaga i krpa, koji će pridonijeti kvaliteti okusa i olakšati pripremu zimnice.

les2

Midas Widget

Ostavite komentar