Zašto jake osobe privlače partnere koji ih iscrpljuju?

Zašto mislimo da snažne i jake osobe ne trebaju pomoć?

Izvana se čini da jake osobe apsolutno sve drže pod svojom kontrolom. Imaju super život, odličan posao, dobre prijatelje, pozitivan pogled na život. Što god da se dogodi, one se znaju nositi sa tim. Upravo zato svi misle da je njihov život savršen.

Međutim, istina je malo drugačija. Ne ide im sve apsolutno lagano, zapravo često se zna dogoditi da im mnogi ishodi završavaju na puno teži način. To je tužna istina zašto jake osobe privlače najteže i najkompliciranije odnose.

Donosimo nekoliko konkretnih razloga:

Staložene su i drže sve pod kontrolom

Čini se da im nitko i ništa ne može poremetiti planove niti ih pokolebati. Ali oni su se u životu jednostavno naučili ponašati u teškim situacijama. Ne paničare, već daju sve od sebe u realnim mogućnostima. Znaju se sabrati, ponovno stati na noge čak i kada sve izgleda izgubljeno. Čak i kada se osjećaju da ne mogu dalje, uvijek nastave dalje.

Mogu biti u lošoj vezi, ali ne okreću leđa i ne odustaju. Ostaju jer misle da su dovoljno jaki da sami poprave stvari. Nabace osmijeh i šalju poruku da su dobro.

Ponašaju se zaštitnički

Imaju izraženu empatiju prema drugima. S obzirom da su i same proživjele dosta teških situacija, žele zaštititi drage im osobe oko sebe da ne budu povrijeđene. Ako netko njima blizak pati, žele im pomoći pod svaku cijenu, vjeruju da je njihova družnost da drugima pomognu.

I zato ne iznenađuje činjenica da privače partnere u potrebi. Nailaze na osobe kojima baš treba takva osoba da im pomogne i bude oslonac, a jake osobe ne bježe od toga već ostaju i pomažu često po cijenu vlastitog zadovoljstva.

Ljudi imaju prevelika očekivanja od takvih osoba

Jake osobe oko sebe jednostavno šire takvu energiju da svi oko njih vjeruju da im se mogu povjeriti, otvoriti i pomoći im. Međutim, često se dogodi da partner takve osobe natovari sve svoje probleme na nju. U početku, ona će moći pomoći svom partneru da prođe kroz sve potrebne emocionalne faze i riješi probleme, ali tijekom vremena će je sve to mentalno iscrpljivati.

Lako je vjerovati da takve osobe imaju savršene živote i da ih ništa ne može povrijediti ili pokolebati. Na žalost, vrlo često jake osobe privlače štetne odnose. Obzirom da ostalom svijetu pokazuju na van svoju snagu, nikada nećete dobiti dojam da nešto nije u redu. Usprkos svemu one su borci i ne predaju se. Zato, probajte ubuduće imati emaptiju za svakoga čak i za osobe za koje mislite da ne trebaju pomoć i da su dovoljno snažne.

Izvor: Cover Style

 

Midas Widget

Ostavite komentar